Przepisy na deser z truskawkami
5 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (5) 
łatwe
łatwe
łatwe
trudne
trudne
Ciekawostki i porady
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej
deser z truskawkami
Deser z truskawkami to świetna propozycja na słodką przekąskę, nie tylko na lato. Zimą czy jesienią można sięgać po mrożone owoce, by przyrządzić z nimi pyszne ciasta i koktajle. Wypieki drożdżowe, jogurtowe, ucierane, a także kruche tarty – pasować będą do nich truskawki w każdej postaci. Świeże sprawdzą się na pewno w deserach z truskawkami bez pieczenia – jako dekoracja albo główny składnik. Delikatna pianka kokosowa na orzechowym spodzie, udekorowana soczystymi owocami, czy deser migdałowy – to ciasta, które przyrządzisz bez wykorzystania piekarnika, z kolei deser z truskawkami w pucharku będzie najlepszy na upalne dni. Inne polecane desery na lato? Spróbuj pysznego lodowego koktajlu albo ciastek cytrynowych serwowanych z truskawkowymi lodami. Deser z truskawkami i jogurtem naturalnym albo kisiel owocowy sprawdzą się podane po codziennym obiedzie, z kolei lody waniliowe z sosem waniliowym i owocami będą odpowiednie na uroczyste okazje. Do truskawek warto dodawać również inne składniki, np. maliny, jeżyny, poziomki czy kruche ciasteczka. Wybierz swój ulubiony deser i podziel się swoją opinią na jego temat!