Muffinki cytrynowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki cytrynowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

1.5 łyżki

2 sztuki

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cytryny zetrzyj skórkę.

Krok 2

Do mąki dodaj cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i wymieszaj.

Krok 3

Masło stop i ostudź. Dodaj do kefiru oraz jajek i zmiksuj.

Krok 4

Kefir z masłem i jajkami dodaj do mąki i wymieszaj delikatnie, aby powstała jednolita masa. Wrzuć skórkę z cytryny.

Krok 5

Ciasto przełóż do foremek na muffinki i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 20 minut.

Krok 6

Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej