
Składniki
200 gramów
1 sztuka
300 gramów
100 gramów
1.5 łyżki
2 sztuki
200 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cytryny zetrzyj skórkę.
Krok 2
Do mąki dodaj cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i wymieszaj.
Krok 3
Masło stop i ostudź. Dodaj do kefiru oraz jajek i zmiksuj.
Krok 4
Kefir z masłem i jajkami dodaj do mąki i wymieszaj delikatnie, aby powstała jednolita masa. Wrzuć skórkę z cytryny.
Krok 5
Ciasto przełóż do foremek na muffinki i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 20 minut.
Krok 6
Podawaj na ciepło lub zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej