
Składniki
30 dekagramów
6 sztuk
10 dekagramów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść na parze masło z czekoladą.
Krok 2
Jajka ubij mikserem, dodając cukier i mąkę.
Krok 3
Do masy wmiksuj ostudzoną czekoladę i wymieszaj z pokruszonymi orzechami.
Krok 4
Spód blachy (60x35cm.) wyłóż pergaminem (papierem do pieczenia).
Krok 5
Wlej ciasto, piecz 20min. w temp.200 stopni C.
Krok 6
Ostódź, wyjmij z blachy, usuń papier i pokrój w kwadraty. Polej sosem czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej