
Składniki
30 dekagramów
6 sztuk
10 dekagramów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść na parze masło z czekoladą.
Krok 2
Jajka ubij mikserem, dodając cukier i mąkę.
Krok 3
Do masy wmiksuj ostudzoną czekoladę i wymieszaj z pokruszonymi orzechami.
Krok 4
Spód blachy (60x35cm.) wyłóż pergaminem (papierem do pieczenia).
Krok 5
Wlej ciasto, piecz 20min. w temp.200 stopni C.
Krok 6
Ostódź, wyjmij z blachy, usuń papier i pokrój w kwadraty. Polej sosem czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej