Składniki
30 dekagramów
6 sztuk
10 dekagramów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść na parze masło z czekoladą.
Krok 2
Jajka ubij mikserem, dodając cukier i mąkę.
Krok 3
Do masy wmiksuj ostudzoną czekoladę i wymieszaj z pokruszonymi orzechami.
Krok 4
Spód blachy (60x35cm.) wyłóż pergaminem (papierem do pieczenia).
Krok 5
Wlej ciasto, piecz 20min. w temp.200 stopni C.
Krok 6
Ostódź, wyjmij z blachy, usuń papier i pokrój w kwadraty. Polej sosem czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej