BROWNIE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BROWNIE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ

Autor: TuSkAfA

ratingratingratingratingrating

5

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

6 sztuk

10 dekagramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść na parze masło z czekoladą.

Krok 2

Jajka ubij mikserem, dodając cukier i mąkę.

Krok 3

Do masy wmiksuj ostudzoną czekoladę i wymieszaj z pokruszonymi orzechami.

Krok 4

Spód blachy (60x35cm.) wyłóż pergaminem (papierem do pieczenia).

Krok 5

Wlej ciasto, piecz 20min. w temp.200 stopni C.

Krok 6

Ostódź, wyjmij z blachy, usuń papier i pokrój w kwadraty. Polej sosem czekoladowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BROWNIE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BROWNIE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BROWNIE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BROWNIE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BROWNIE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BROWNIE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BROWNIE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BROWNIE Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej