PRZEPISY.PL

Zupa „Meksykańska”

Autor: tommy
  • 30
  • 2
  • Średnie
  • 0
34
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe0.5 kg
  • kostka rosołowa wołowa1 szt
  • cebula1 szt
  • czerwona papryka1 szt
  • puszka kukurydzy1 szt
  • puszka pomidorów konserwowych1 szt
  • puszka czerwonej fasolki1 szt
  • papryczka chilli1 szt
  • czosnek granulowany1 g
    • Krok 1

      Umytą paprykę chilli i czerwoną paprykę najpierw pokroić w drobną kostkę.
    • Krok 2

      Następnie przygotować 1 litr wody w garnku i wstawić na gaz tak, by się nieco podgrzała. W międzyczasie dorzucić kostkę rosołową. Po rozpuszczeniu kostki rosołowej do wody wrzucić oba rodzaje papryki. Poczekać do momentu zagotowania.
    • Krok 3

      Kiedy już woda z paprykami się zagotuje, dodać do całości puszkę pomidorów. Potem dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki i na końcu fasolkę, również odsączoną.
    • Krok 4

      W międzyczasie należy posiekać cebulkę w drobna kostkę. Następnie podsmażyć ja na patelni tak, by się delikatnie zarumieniła, po czym dodać do niej mięso mielone, sól i pieprz. Wszystko podsmażyć i dodać do zupy.
    • Krok 5

      Całość gotować na małym ogniu i dodać sambal oelek. Na koniec do smaku można dodać jeszcze czosnek granulowany oraz doprawić według uznania.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    9
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    30
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    23
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    7
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe