Zupa „Meksykańska” przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa „Meksykańska”

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

3

35 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 gram

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą paprykę chilli i czerwoną paprykę najpierw pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Następnie przygotować 1 litr wody w garnku i wstawić na gaz tak, by się nieco podgrzała. W międzyczasie dorzucić kostkę rosołową. Po rozpuszczeniu kostki rosołowej do wody wrzucić oba rodzaje papryki. Poczekać do momentu zagotowania.

Krok 3

Kiedy już woda z paprykami się zagotuje, dodać do całości puszkę pomidorów. Potem dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki i na końcu fasolkę, również odsączoną.

Krok 4

W międzyczasie należy posiekać cebulkę w drobna kostkę. Następnie podsmażyć ja na patelni tak, by się delikatnie zarumieniła, po czym dodać do niej mięso mielone, sól i pieprz. Wszystko podsmażyć i dodać do zupy.

Krok 5

Całość gotować na małym ogniu i dodać sambal oelek. Na koniec do smaku można dodać jeszcze czosnek granulowany oraz doprawić według uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa „Meksykańska” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa „Meksykańska” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa „Meksykańska” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa „Meksykańska” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa „Meksykańska” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa „Meksykańska” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa „Meksykańska” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej