Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

437

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 2 szkl wody, dodaj kaszę jęczmienną. Zagotuj często mieszając.

Krok 2

Dodaj soczewicę. Zmniejsz ogień na minimalny, przykryj garnek szczelnie pokrywką. Gotuj przez 15 minut, nie podnosząc pokrywki.

Krok 3

Pomidory i szynkę pokrój w kostkę i dodaj do garnka z kaszą. Dorzuć pokruszoną kostkę cebulową, wymieszaj, szczelnie przykryj pokrywką i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej