Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 2 szkl wody, dodaj kaszę jęczmienną. Zagotuj często mieszając.

Krok 2

Dodaj soczewicę. Zmniejsz ogień na minimalny, przykryj garnek szczelnie pokrywką. Gotuj przez 15 minut, nie podnosząc pokrywki.

Krok 3

Pomidory i szynkę pokrój w kostkę i dodaj do garnka z kaszą. Dorzuć pokruszoną kostkę cebulową, wymieszaj, szczelnie przykryj pokrywką i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej