Kasza jęczmienna z soczewicą, suszonymi pomidorami i szynką pieczoną
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 2 szkl wody, dodaj kaszę jęczmienną. Zagotuj często mieszając.
Krok 2
Dodaj soczewicę. Zmniejsz ogień na minimalny, przykryj garnek szczelnie pokrywką. Gotuj przez 15 minut, nie podnosząc pokrywki.
Krok 3
Pomidory i szynkę pokrój w kostkę i dodaj do garnka z kaszą. Dorzuć pokruszoną kostkę cebulową, wymieszaj, szczelnie przykryj pokrywką i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej