Kaszotto z kaszy jaglanej z sosem serowym i brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszotto z kaszy jaglanej z sosem serowym i brokułami

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

6

42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

148 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

50 gramów

50 gramów

100 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój drobno dymki razem ze szczypiorem.

Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - Krok 1

Krok 2

Brokuł rozdrobnij na małe różyczki i zanurz je na 2 minuty w gotującej wodzie z solą, a następnie wystudź w zimnej.

Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - Krok 2

Krok 3

Sery zetrzyj na tarce, a migdały upraż na złoty kolor.

Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - Krok 3

Krok 4

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż dymki. Gdy się lekko zarumienią, dodaj wypłukaną wcześniej kaszę jaglaną i gotuj do momentu miękkości.

Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - Krok 4

Krok 5

Całość zalej 300 ml wody oraz Fixem Knorr wymieszanym w mleku. Gotuj na wolnym ogniu lub wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika, aby kasza się uprażyła.

Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - Krok 5

Krok 6

Gdy kasza będzie już miękka, dodaj śmietanę, brokuły oraz starty ser. Całość dokładnie wymieszaj. Kasza powinna mieć kremową konsystencję. Danie posyp płatkami prażonych migdałów i szczypiorem.

Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - Krok 6
Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeżeli nie zależy ci, aby kaszotto było wegetariańskie, możesz dodać np. pierś z kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jagły
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kaszotto z kaszy jaglanej  z sosem serowym i brokułami Kaszotto z kaszy jaglanej z sosem serowym i brokułami

Masz czasem wrażenie, że przyrządzone przez Ciebie danie jest mało wyraziste? Przygotowane produkty są na tyle delikatne w smaku, że brakuje im charakteru? Wtedy z pomocą przychodzi sos! Ten esencjonalny dodatek uczyni z Twojego dania prawdziwą ucztę dla podniebienia. Jeśli chcesz się o tym przekonać, sięgnij po przepis na kaszotto z kaszy jaglanej z sosem serowym i brokułami. Uwaga – ten smak uzależnia!

Dla kogo?

Dla miłośników sera! Ta nuta smakowa jest tutaj bardzo wyczuwalna.

Na jaką okazję?

Na co dzień. Kaszotto z kaszy jaglanej z sosem serowym i brokułami to świetne urozmaicenie dla monotonnych obiadów.

Czy wiesz, że?

Brokuł określany jest również kapustą szparagową albo zielonym kalafiorem. To warzywo znane jest już od ponad 2000 lat!