Kaszotto z kaszy jaglanej z sosem serowym i brokułami
łatwe
171 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
50 gramów
50 gramów
100 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój drobno dymki razem ze szczypiorem.

Krok 2
Brokuł rozdrobnij na małe różyczki i zanurz je na 2 minuty w gotującej wodzie z solą, a następnie wystudź w zimnej.

Krok 3
Sery zetrzyj na tarce, a migdały upraż na złoty kolor.

Krok 4
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż dymki. Gdy się lekko zarumienią, dodaj wypłukaną wcześniej kaszę jaglaną i gotuj do momentu miękkości.

Krok 5
Całość zalej 300 ml wody oraz Fixem Knorr wymieszanym w mleku. Gotuj na wolnym ogniu lub wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika, aby kasza się uprażyła.

Krok 6
Gdy kasza będzie już miękka, dodaj śmietanę, brokuły oraz starty ser. Całość dokładnie wymieszaj. Kasza powinna mieć kremową konsystencję. Danie posyp płatkami prażonych migdałów i szczypiorem.


Dobra rada:
Jeżeli nie zależy ci, aby kaszotto było wegetariańskie, możesz dodać np. pierś z kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Serowe Kaszotto z kurczakiem i pomidorkami
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kaszotto z kaszy jaglanej z sosem serowym i brokułami
Masz czasem wrażenie, że przyrządzone przez Ciebie danie jest mało wyraziste? Przygotowane produkty są na tyle delikatne w smaku, że brakuje im charakteru? Wtedy z pomocą przychodzi sos! Ten esencjonalny dodatek uczyni z Twojego dania prawdziwą ucztę dla podniebienia. Jeśli chcesz się o tym przekonać, sięgnij po przepis na kaszotto z kaszy jaglanej z sosem serowym i brokułami. Uwaga – ten smak uzależnia!
Dla kogo?
Dla miłośników sera! Ta nuta smakowa jest tutaj bardzo wyczuwalna.
Na jaką okazję?
Na co dzień. Kaszotto z kaszy jaglanej z sosem serowym i brokułami to świetne urozmaicenie dla monotonnych obiadów.
Czy wiesz, że?
Brokuł określany jest również kapustą szparagową albo zielonym kalafiorem. To warzywo znane jest już od ponad 2000 lat!