
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
100 gramów
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę zalej dwoma szklankami wrzącej wody przykryj, odstaw na 1 minutę, tak aby herbata dobrze się zaparzyła. Herbatę połącz z sokiem z cytryny i miodem. Odstaw do ostygnięcia. Jeśli uznasz, że herbata jest mało słodka możesz dodać więcej miodu.
Krok 2
Zimną już herbatę podziel na trzy części. Jedną zmiksuj z malinami i wlej w na dno kubeczków na wysokość około dwóch centymetrów.
Krok 3
Druga część herbaty zmiksuj z kiwi, powstały „sos” wlej powoli na malinową warstwę pozostawiając miejsce na trzecią warstwę.
Krok 4
Czystą herbatę zmiksuj w blenderze ze szczyptą cynamonu i imbirem. Herbatę wlej do kubków po łyżce. Tak aby nie pomieszać składników.
Krok 5
Do środka każdego kubeczka włóż słomkę. Herbatę odstaw na 12 godzin do zamrażalki do czasu aż lody dobrze zamarzną. Zmrożone już lody podawaj wyjęte z kubeczków.

Dobra rada:
Do przygotowania domowych lodów przydadzą się małe plastikowe kubeczki jednorazowe oraz słomki do napojów. W sklepach można też kupić specjalne patyczki do domowych lodów oraz foremki. W ten sposób możesz przygotować lody z dowolnych owoców.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej