
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
100 gramów
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę zalej dwoma szklankami wrzącej wody przykryj, odstaw na 1 minutę, tak aby herbata dobrze się zaparzyła. Herbatę połącz z sokiem z cytryny i miodem. Odstaw do ostygnięcia. Jeśli uznasz, że herbata jest mało słodka możesz dodać więcej miodu.
Krok 2
Zimną już herbatę podziel na trzy części. Jedną zmiksuj z malinami i wlej w na dno kubeczków na wysokość około dwóch centymetrów.
Krok 3
Druga część herbaty zmiksuj z kiwi, powstały „sos” wlej powoli na malinową warstwę pozostawiając miejsce na trzecią warstwę.
Krok 4
Czystą herbatę zmiksuj w blenderze ze szczyptą cynamonu i imbirem. Herbatę wlej do kubków po łyżce. Tak aby nie pomieszać składników.
Krok 5
Do środka każdego kubeczka włóż słomkę. Herbatę odstaw na 12 godzin do zamrażalki do czasu aż lody dobrze zamarzną. Zmrożone już lody podawaj wyjęte z kubeczków.

Dobra rada:
Do przygotowania domowych lodów przydadzą się małe plastikowe kubeczki jednorazowe oraz słomki do napojów. W sklepach można też kupić specjalne patyczki do domowych lodów oraz foremki. W ten sposób możesz przygotować lody z dowolnych owoców.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



































