
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
300 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki zetrzeć na tarce i razem z posiekaną cebula podsmażyć.
Krok 2
Umyte i osuszone mięso zemleć razem z marchewkami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę z pieczarkami, jajko, posiekany szczypiorek, majeranek i bułkę tartą. Całość posypać pieprzem zwykłym i cytrynowym, przyprawa do mięsa mielonego oraz solą, po czym wymieszać.
Krok 3
Keksówkę posmarowaną olejem i posypaną bułką tartą wypełnić masą mięsną. Piec ok. 1 godzinyw temp. 200 st. C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej