
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
300 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
2 sztuki
3 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki zetrzeć na tarce i razem z posiekaną cebula podsmażyć.
Krok 2
Umyte i osuszone mięso zemleć razem z marchewkami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę z pieczarkami, jajko, posiekany szczypiorek, majeranek i bułkę tartą. Całość posypać pieprzem zwykłym i cytrynowym, przyprawa do mięsa mielonego oraz solą, po czym wymieszać.
Krok 3
Keksówkę posmarowaną olejem i posypaną bułką tartą wypełnić masą mięsną. Piec ok. 1 godzinyw temp. 200 st. C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej