Pieczeń drobiowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń drobiowa

Autor: Marysia Julia Musik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki zetrzeć na tarce i razem z posiekaną cebula podsmażyć.

Krok 2

Umyte i osuszone mięso zemleć razem z marchewkami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę z pieczarkami, jajko, posiekany szczypiorek, majeranek i bułkę tartą. Całość posypać pieprzem zwykłym i cytrynowym, przyprawa do mięsa mielonego oraz solą, po czym wymieszać.

Krok 3

Keksówkę posmarowaną olejem i posypaną bułką tartą wypełnić masą mięsną. Piec ok. 1 godzinyw temp. 200 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń drobiowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń drobiowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej