Pieczeń drobiowa

Autor: Marysia Musik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

0 gramów

300 gramów

1 kilogram

3 łyżki

1 sztuka

0 gramów

1 pęczek

0 gramów

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki zetrzeć na tarce i razem z posiekaną cebula podsmażyć.

Krok 2

Umyte i osuszone mięso zemleć razem z marchewkami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę z pieczarkami, jajko, posiekany szczypiorek, majeranek i bułkę tartą. Całość posypać pieprzem zwykłym i cytrynowym, przyprawa do mięsa mielonego oraz solą, po czym wymieszać.

Krok 3

Keksówkę posmarowaną olejem i posypaną bułką tartą wypełnić masą mięsną. Piec ok. 1 godzinyw temp. 200 st. C.

0

Opinie o przepisie

9 osób ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej