Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

250 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść, namocz, ugotuj i pokrój w drobną kostkę. Wywar zostaw. Ugotować ryż, podsmaż cebulę posiekaną w drobną kostkę.

Krok 2

Wymieszaj ryż z grzybami, cebulą, pieprzem i Fix Gołąbki bez zawijania.

Krok 3

Liście kapusty sparz we wrzątku, by zmiękły. Na każdym liściu ułoż łyżkę farszu. Liście zwiń tak, by nadzienie nie wyleciało.

Krok 4

Gołąbki ciasno ułóź w garnku lub żaroodpornym naczyniu, Zalej wrzącym wywarem spod grzybów i gotuj 45 minut.

Krok 5

Zrób zasmażkę z mąki, masła, kilku łyżek wywaru, śmietany i posiekanego koperku. Dodaj do garnka i wymieszaj z wywarem i pogotuj około 10 minut. Gołąbki wyłoż na talerz i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej