Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

250 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść, namocz, ugotuj i pokrój w drobną kostkę. Wywar zostaw. Ugotować ryż, podsmaż cebulę posiekaną w drobną kostkę.

Krok 2

Wymieszaj ryż z grzybami, cebulą, pieprzem i Fix Gołąbki bez zawijania.

Krok 3

Liście kapusty sparz we wrzątku, by zmiękły. Na każdym liściu ułoż łyżkę farszu. Liście zwiń tak, by nadzienie nie wyleciało.

Krok 4

Gołąbki ciasno ułóź w garnku lub żaroodpornym naczyniu, Zalej wrzącym wywarem spod grzybów i gotuj 45 minut.

Krok 5

Zrób zasmażkę z mąki, masła, kilku łyżek wywaru, śmietany i posiekanego koperku. Dodaj do garnka i wymieszaj z wywarem i pogotuj około 10 minut. Gołąbki wyłoż na talerz i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej