Antrykot duszony z winem.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

147

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

50 dekagramów

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w dość grube słupki. Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki w krążki.

Krok 2

Na dno naczynia żaroodpornego połóż boczek, mięso wymieszane z pieczarkami, posiekaną cebulą i czosnkiem. Oprósz pieprzem i przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Zalej całość szklanką wody, gotuj na bardzo małym ogniu pod szczelnym przykryciem.

Krok 4

W połowie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy rozmieszany z winem, dogotuj do miękkości. Podawaj z makaronem lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej