Antrykot duszony z winem. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot duszony z winem.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

50 dekagramów

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w dość grube słupki. Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki w krążki.

Krok 2

Na dno naczynia żaroodpornego połóż boczek, mięso wymieszane z pieczarkami, posiekaną cebulą i czosnkiem. Oprósz pieprzem i przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Zalej całość szklanką wody, gotuj na bardzo małym ogniu pod szczelnym przykryciem.

Krok 4

W połowie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy rozmieszany z winem, dogotuj do miękkości. Podawaj z makaronem lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej