Antrykot duszony z winem. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot duszony z winem.

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

50 dekagramów

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte mięso pokrój w dość grube słupki. Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki w krążki.

Krok 2

Na dno naczynia żaroodpornego połóż boczek, mięso wymieszane z pieczarkami, posiekaną cebulą i czosnkiem. Oprósz pieprzem i przyprawą do mięs Knorr.

Krok 3

Zalej całość szklanką wody, gotuj na bardzo małym ogniu pod szczelnym przykryciem.

Krok 4

W połowie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy rozmieszany z winem, dogotuj do miękkości. Podawaj z makaronem lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot duszony z winem. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Leczo z warzyw
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej