
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
50 dekagramów
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w dość grube słupki. Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki w krążki.
Krok 2
Na dno naczynia żaroodpornego połóż boczek, mięso wymieszane z pieczarkami, posiekaną cebulą i czosnkiem. Oprósz pieprzem i przyprawą do mięs Knorr.
Krok 3
Zalej całość szklanką wody, gotuj na bardzo małym ogniu pod szczelnym przykryciem.
Krok 4
W połowie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy rozmieszany z winem, dogotuj do miękkości. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































