Kokosowy mintaj przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowy mintaj

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz w talarki i zeszklij na oleju. Papryczkę i czosnek posiekaj i dodaj do cebuli. Smaż około 6 minut.

Krok 2

Wsyp curry, wlej mleczko kokosowe i duś kolejne 6 minut.

Krok 3

Rozmrożoną rybę po osuszeniu oprósz przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie pokrój na porcje i obtocz w mące. Usmaż na złoty kolor.

Krok 5

Usmażoną rybę włóż do sosu kokosowego i podgrzej wszystko razem. Podawaj posypane natką pietruszki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej