Kokosowy mintaj przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowy mintaj

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz w talarki i zeszklij na oleju. Papryczkę i czosnek posiekaj i dodaj do cebuli. Smaż około 6 minut.

Krok 2

Wsyp curry, wlej mleczko kokosowe i duś kolejne 6 minut.

Krok 3

Rozmrożoną rybę po osuszeniu oprósz przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie pokrój na porcje i obtocz w mące. Usmaż na złoty kolor.

Krok 5

Usmażoną rybę włóż do sosu kokosowego i podgrzej wszystko razem. Podawaj posypane natką pietruszki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Ciasto Cappuccino
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

trudne

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej