Kokosowy mintaj przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowy mintaj

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

0.5 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz w talarki i zeszklij na oleju. Papryczkę i czosnek posiekaj i dodaj do cebuli. Smaż około 6 minut.

Krok 2

Wsyp curry, wlej mleczko kokosowe i duś kolejne 6 minut.

Krok 3

Rozmrożoną rybę po osuszeniu oprósz przyprawą Knorr.

Krok 4

Następnie pokrój na porcje i obtocz w mące. Usmaż na złoty kolor.

Krok 5

Usmażoną rybę włóż do sosu kokosowego i podgrzej wszystko razem. Podawaj posypane natką pietruszki.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowy mintaj - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej