
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz w talarki i zeszklij na oleju. Papryczkę i czosnek posiekaj i dodaj do cebuli. Smaż około 6 minut.
Krok 2
Wsyp curry, wlej mleczko kokosowe i duś kolejne 6 minut.
Krok 3
Rozmrożoną rybę po osuszeniu oprósz przyprawą Knorr.
Krok 4
Następnie pokrój na porcje i obtocz w mące. Usmaż na złoty kolor.
Krok 5
Usmażoną rybę włóż do sosu kokosowego i podgrzej wszystko razem. Podawaj posypane natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej