Smażona ryba na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Wymieszaj obie mąki z kurkumą chili oraz garam masala.

Krok 3

Roztrzep jajko tak, żeby powstała jednolita masa.

Krok 4

Rybę maczaj w jajku a potem panieruj w mące z przyprawami.

Krok 5

Następnie usmaż ją na oleju rozgrzanym do bardzo wysokiej temperatury - smaż około czterech minut tak aby skórka była chrupiąca a ryba soczysta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej