Smażona ryba na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Wymieszaj obie mąki z kurkumą chili oraz garam masala.

Krok 3

Roztrzep jajko tak, żeby powstała jednolita masa.

Krok 4

Rybę maczaj w jajku a potem panieruj w mące z przyprawami.

Krok 5

Następnie usmaż ją na oleju rozgrzanym do bardzo wysokiej temperatury - smaż około czterech minut tak aby skórka była chrupiąca a ryba soczysta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej