
Składniki
500 gramów
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.
Krok 2
Wymieszaj obie mąki z kurkumą chili oraz garam masala.
Krok 3
Roztrzep jajko tak, żeby powstała jednolita masa.
Krok 4
Rybę maczaj w jajku a potem panieruj w mące z przyprawami.
Krok 5
Następnie usmaż ją na oleju rozgrzanym do bardzo wysokiej temperatury - smaż około czterech minut tak aby skórka była chrupiąca a ryba soczysta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej