Składniki
500 gramów
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.
Krok 2
Wymieszaj obie mąki z kurkumą chili oraz garam masala.
Krok 3
Roztrzep jajko tak, żeby powstała jednolita masa.
Krok 4
Rybę maczaj w jajku a potem panieruj w mące z przyprawami.
Krok 5
Następnie usmaż ją na oleju rozgrzanym do bardzo wysokiej temperatury - smaż około czterech minut tak aby skórka była chrupiąca a ryba soczysta.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej