
Składniki
500 gramów
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.
Krok 2
Wymieszaj obie mąki z kurkumą chili oraz garam masala.
Krok 3
Roztrzep jajko tak, żeby powstała jednolita masa.
Krok 4
Rybę maczaj w jajku a potem panieruj w mące z przyprawami.
Krok 5
Następnie usmaż ją na oleju rozgrzanym do bardzo wysokiej temperatury - smaż około czterech minut tak aby skórka była chrupiąca a ryba soczysta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej