
Składniki
500 gramów
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.
Krok 2
Wymieszaj obie mąki z kurkumą chili oraz garam masala.
Krok 3
Roztrzep jajko tak, żeby powstała jednolita masa.
Krok 4
Rybę maczaj w jajku a potem panieruj w mące z przyprawami.
Krok 5
Następnie usmaż ją na oleju rozgrzanym do bardzo wysokiej temperatury - smaż około czterech minut tak aby skórka była chrupiąca a ryba soczysta.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej