
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
4 łyżeczki
4 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natnij od strony skóry. Rozłóż je na duży i płaski kawałek.

Krok 2
Skrop kurczaka olejem i natrzyj przyprawą Knorr, ostrą papryką oraz Ketchupem Hellmann's Pikantnym. Odstaw na 10 minut, by dobrze się zamarynował.

Krok 3
Smaż na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby mięso było miękkie i soczyste. Aby złagodzić ostry smak, możesz podawać kurczaka z sosem jogurtowym.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany kurczak na ostro
Uniwersalny, pyszny i łatwy do przygotowania grillowany kurczak na ostro. Doskonale sprawdzi się zarówno w porze obiadu, jak i podany na kolację. Kurczak to mięso, które jest smaczne i wyjątkowo szybo się je przyrządza. W Polsce najchętniej jada się udka i piersi z kurczaka. Nasz przepis to propozycja na grillowane udka z kurczaka w pikantnej marynacie, które w środku będą soczyste i delikatne, a z wierzchu będą miały chrupiącą skórkę. Marynata stworzona jest na bazie aromatycznej przyprawy do kurczaka, ostrej papryki, oleju oraz wyrazistego ketchupu z dodatkiem pieprzu cayenne. Po 10 minutach marynowania udka z kurczaka będą gotowe do smażenia na ruszcie lub pod elektrycznym grillem. Upieczonego kurczaka możesz podawać solo, bądź z ziemniaki i świeżą sałatą. Jeżeli chcesz nieco złagodzić ostry smak kurczaka, możesz podać do niego sos jogurtowy.