Kaczka TRICOLORE z czosnkowymi ziemniaczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka TRICOLORE z czosnkowymi ziemniaczkami

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

15 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kaczki umyj. Musztardę i miód wymieszaj na jednolitą pastę. Dokładnie wysmaruj nią udka. Odstaw na chwilę.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w cwiartki. Ułóż w płaskiej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Cytrynę i jabłko pokrój w ósemki( nie obieraj skórki)

Krok 3

Kaczkę przełóż do żaroodpornego naczynia, po brzegach poukłądaj owoce. posyp kolorowym pieprzem. Zieminiaki posyp kostka czosnkową. Kaczkę piecz w temperaturze 180 °C przez 50 minut. Obok możesz piec ziemniaki aż uzyskają złotą barwę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej