Kaczka TRICOLORE z czosnkowymi ziemniaczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka TRICOLORE z czosnkowymi ziemniaczkami

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

15 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kaczki umyj. Musztardę i miód wymieszaj na jednolitą pastę. Dokładnie wysmaruj nią udka. Odstaw na chwilę.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w cwiartki. Ułóż w płaskiej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Cytrynę i jabłko pokrój w ósemki( nie obieraj skórki)

Krok 3

Kaczkę przełóż do żaroodpornego naczynia, po brzegach poukłądaj owoce. posyp kolorowym pieprzem. Zieminiaki posyp kostka czosnkową. Kaczkę piecz w temperaturze 180 °C przez 50 minut. Obok możesz piec ziemniaki aż uzyskają złotą barwę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka TRICOLORE  z czosnkowymi ziemniaczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej