Kaczka TRICOLORE z czosnkowymi ziemniaczkami
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
15 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kaczki umyj. Musztardę i miód wymieszaj na jednolitą pastę. Dokładnie wysmaruj nią udka. Odstaw na chwilę.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w cwiartki. Ułóż w płaskiej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Cytrynę i jabłko pokrój w ósemki( nie obieraj skórki)
Krok 3
Kaczkę przełóż do żaroodpornego naczynia, po brzegach poukłądaj owoce. posyp kolorowym pieprzem. Zieminiaki posyp kostka czosnkową. Kaczkę piecz w temperaturze 180 °C przez 50 minut. Obok możesz piec ziemniaki aż uzyskają złotą barwę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej