Kaczka TRICOLORE z czosnkowymi ziemniaczkami
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
15 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka z kaczki umyj. Musztardę i miód wymieszaj na jednolitą pastę. Dokładnie wysmaruj nią udka. Odstaw na chwilę.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w cwiartki. Ułóż w płaskiej formie wyłożonej papierem do pieczenia. Cytrynę i jabłko pokrój w ósemki( nie obieraj skórki)
Krok 3
Kaczkę przełóż do żaroodpornego naczynia, po brzegach poukłądaj owoce. posyp kolorowym pieprzem. Zieminiaki posyp kostka czosnkową. Kaczkę piecz w temperaturze 180 °C przez 50 minut. Obok możesz piec ziemniaki aż uzyskają złotą barwę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej