Bolońska karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska karkówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

100 gramów

1 łyżeczka

null

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w drobną kostkę, podsmaż.

Krok 2

Karkówkę potnij na paski o kwadratowym przekroju, dodaj do boczku, smaż na dość silnym ogniu do lekkiego zrumienienia.

Krok 3

Pokrój pory w plastry i dodaj.

Krok 4

Zmiażdż czosnek, wymieszaj z miodem i koncentratem, dodaj przyprawy i wsyp do mięsa. Wymieszaj.

Krok 5

Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej