Bolońska karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska karkówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

100 gramów

1 łyżeczka

null

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w drobną kostkę, podsmaż.

Krok 2

Karkówkę potnij na paski o kwadratowym przekroju, dodaj do boczku, smaż na dość silnym ogniu do lekkiego zrumienienia.

Krok 3

Pokrój pory w plastry i dodaj.

Krok 4

Zmiażdż czosnek, wymieszaj z miodem i koncentratem, dodaj przyprawy i wsyp do mięsa. Wymieszaj.

Krok 5

Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej