
Składniki
1 sztuka
null
null
100 gramów
1 łyżeczka
null
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w drobną kostkę, podsmaż.
Krok 2
Karkówkę potnij na paski o kwadratowym przekroju, dodaj do boczku, smaż na dość silnym ogniu do lekkiego zrumienienia.
Krok 3
Pokrój pory w plastry i dodaj.
Krok 4
Zmiażdż czosnek, wymieszaj z miodem i koncentratem, dodaj przyprawy i wsyp do mięsa. Wymieszaj.
Krok 5
Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej