Bolońska karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolońska karkówka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

100 gramów

1 łyżeczka

null

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w drobną kostkę, podsmaż.

Krok 2

Karkówkę potnij na paski o kwadratowym przekroju, dodaj do boczku, smaż na dość silnym ogniu do lekkiego zrumienienia.

Krok 3

Pokrój pory w plastry i dodaj.

Krok 4

Zmiażdż czosnek, wymieszaj z miodem i koncentratem, dodaj przyprawy i wsyp do mięsa. Wymieszaj.

Krok 5

Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolońska karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej