
Składniki
1 sztuka
null
null
100 gramów
1 łyżeczka
null
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w drobną kostkę, podsmaż.
Krok 2
Karkówkę potnij na paski o kwadratowym przekroju, dodaj do boczku, smaż na dość silnym ogniu do lekkiego zrumienienia.
Krok 3
Pokrój pory w plastry i dodaj.
Krok 4
Zmiażdż czosnek, wymieszaj z miodem i koncentratem, dodaj przyprawy i wsyp do mięsa. Wymieszaj.
Krok 5
Duś pod przykryciem do miękkości mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























