Medaliony z gorgonzolą i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony z gorgonzolą i żurawiną

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 łyżeczka

100 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść mięso , pokrój je w plastry , dopraw solą i pieprzem do smaku , a następnie rozbij tłuczkiem .

Krok 2

Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu .

Krok 3

Batata obierz i umyj . Gotuj jak zwykłe ziemniaki w osolonej wodzie przez 30 minut. Po tym czasie wyjmij , lekko przestudź i pokrój w plastry .

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej masło i usmaż medaliony .

Krok 5

Gdy medaliony będą już dochodzić , połóż na patelni plasterki batatów .

Krok 6

Każdy gorący plaster mięsa posyp pokruszoną gorgonzolą . Jeśli ser się nie roztopi , wstaw mięso na chwilę do mikrofalówki. Całość udekoruj miętą i sparzoną żurawiną .

natalina4

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Faworki z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej