Medaliony z gorgonzolą i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony z gorgonzolą i żurawiną

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 łyżeczka

100 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść mięso , pokrój je w plastry , dopraw solą i pieprzem do smaku , a następnie rozbij tłuczkiem .

Krok 2

Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu .

Krok 3

Batata obierz i umyj . Gotuj jak zwykłe ziemniaki w osolonej wodzie przez 30 minut. Po tym czasie wyjmij , lekko przestudź i pokrój w plastry .

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej masło i usmaż medaliony .

Krok 5

Gdy medaliony będą już dochodzić , połóż na patelni plasterki batatów .

Krok 6

Każdy gorący plaster mięsa posyp pokruszoną gorgonzolą . Jeśli ser się nie roztopi , wstaw mięso na chwilę do mikrofalówki. Całość udekoruj miętą i sparzoną żurawiną .

natalina4

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony z gorgonzolą i żurawiną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej