Medaliony z gorgonzolą i żurawiną

Autor: natalina4 natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

100 gramów

2 szczypty

1 łyżeczka

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść mięso , pokrój je w plastry , dopraw solą i pieprzem do smaku , a następnie rozbij tłuczkiem .

Krok 2

Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu .

Krok 3

Batata obierz i umyj . Gotuj jak zwykłe ziemniaki w osolonej wodzie przez 30 minut. Po tym czasie wyjmij , lekko przestudź i pokrój w plastry .

Krok 4

Na dużej patelni rozgrzej masło i usmaż medaliony .

Krok 5

Gdy medaliony będą już dochodzić , połóż na patelni plasterki batatów .

Krok 6

Każdy gorący plaster mięsa posyp pokruszoną gorgonzolą . Jeśli ser się nie roztopi , wstaw mięso na chwilę do mikrofalówki. Całość udekoruj miętą i sparzoną żurawiną .

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej