
Składniki
2 szczypty
1 łyżeczka
100 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść mięso , pokrój je w plastry , dopraw solą i pieprzem do smaku , a następnie rozbij tłuczkiem .
Krok 2
Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu .
Krok 3
Batata obierz i umyj . Gotuj jak zwykłe ziemniaki w osolonej wodzie przez 30 minut. Po tym czasie wyjmij , lekko przestudź i pokrój w plastry .
Krok 4
Na dużej patelni rozgrzej masło i usmaż medaliony .
Krok 5
Gdy medaliony będą już dochodzić , połóż na patelni plasterki batatów .
Krok 6
Każdy gorący plaster mięsa posyp pokruszoną gorgonzolą . Jeśli ser się nie roztopi , wstaw mięso na chwilę do mikrofalówki. Całość udekoruj miętą i sparzoną żurawiną .

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej