Zupa ogórkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa ogórkowa

Autor: Zbigniew Gręba

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do większego garnka włożyć: żeberka, marchew, pietruszkę i seler. Dodać liść laurowy i posolić. Całość zalać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia.

Krok 2

Zetrzeć ogórki na tarce i dodać je do gotującego się wywaru. Gotować przez 30 - 40 min. Doprawić zupę smakowo poprzez dodanie koperku, cząbru i tymianku.

Krok 3

Na dowolnym tłuszczu (olej, masło, margaryna) zasmażyć mąkę w proporcji 1:1. Wszystko to rozgnieść na patelni aż do uzyskania gładkiej masy. Podsmażać do czasu jej zbrązowienia. Na koniec dodać zieloną pietruszkę i niewielką ilość lubczyku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej