Porowe roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Porowe roladki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 plastrów

1 szklanka

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 1,5 szklanki wody rozprowadź Bulionetkę, zagotuj.

Krok 2

Pory pokrój na średnie kawałki (ok 10 cm) i zblanszuj je w lekko osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru

Krok 3

Rosół podgrzej z winem. Masło utrzyj z żółtkami i dodaj do bulionu.

Krok 4

Dopraw sokiem z cytryny i musztardą.

Krok 5

Plastry szynki pokrój w wąskie paski. Pory owiń paskami szynki.

Krok 6

Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 o stopni. Po upieczeniu ozdób tymiankiem i bazylią.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej