
Składniki
1 sztuka
8 plastrów
1 szklanka
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W 1,5 szklanki wody rozprowadź Bulionetkę, zagotuj.
Krok 2
Pory pokrój na średnie kawałki (ok 10 cm) i zblanszuj je w lekko osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru
Krok 3
Rosół podgrzej z winem. Masło utrzyj z żółtkami i dodaj do bulionu.
Krok 4
Dopraw sokiem z cytryny i musztardą.
Krok 5
Plastry szynki pokrój w wąskie paski. Pory owiń paskami szynki.
Krok 6
Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 o stopni. Po upieczeniu ozdób tymiankiem i bazylią.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej