Porowe roladki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Porowe roladki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

8 plastrów

1 szklanka

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 1,5 szklanki wody rozprowadź Bulionetkę, zagotuj.

Krok 2

Pory pokrój na średnie kawałki (ok 10 cm) i zblanszuj je w lekko osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru

Krok 3

Rosół podgrzej z winem. Masło utrzyj z żółtkami i dodaj do bulionu.

Krok 4

Dopraw sokiem z cytryny i musztardą.

Krok 5

Plastry szynki pokrój w wąskie paski. Pory owiń paskami szynki.

Krok 6

Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 o stopni. Po upieczeniu ozdób tymiankiem i bazylią.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Porowe roladki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej