
Składniki
1 sztuka
8 plastrów
1 szklanka
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W 1,5 szklanki wody rozprowadź Bulionetkę, zagotuj.
Krok 2
Pory pokrój na średnie kawałki (ok 10 cm) i zblanszuj je w lekko osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru
Krok 3
Rosół podgrzej z winem. Masło utrzyj z żółtkami i dodaj do bulionu.
Krok 4
Dopraw sokiem z cytryny i musztardą.
Krok 5
Plastry szynki pokrój w wąskie paski. Pory owiń paskami szynki.
Krok 6
Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 o stopni. Po upieczeniu ozdób tymiankiem i bazylią.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej