Składniki
1 sztuka
8 plastrów
1 szklanka
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W 1,5 szklanki wody rozprowadź Bulionetkę, zagotuj.
Krok 2
Pory pokrój na średnie kawałki (ok 10 cm) i zblanszuj je w lekko osolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru
Krok 3
Rosół podgrzej z winem. Masło utrzyj z żółtkami i dodaj do bulionu.
Krok 4
Dopraw sokiem z cytryny i musztardą.
Krok 5
Plastry szynki pokrój w wąskie paski. Pory owiń paskami szynki.
Krok 6
Roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej sosem. Piecz około 15 minut w temperaturze 200 o stopni. Po upieczeniu ozdób tymiankiem i bazylią.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej