
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
7 sztuk
2 łyżki
0.2 szklanki
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
Ziemniaki oraz marchew pokrój w kostkę i dorzuć do garnka.
Krok 3
Gdy ziemniaki zaczną być miękkie, wrzuć kalafiora i makaron. Dopraw do smaku przyprawami.
Krok 4
Na talerzu posyp zupę posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej