
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
7 sztuk
2 łyżki
0.2 szklanki
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
Krok 2
Ziemniaki oraz marchew pokrój w kostkę i dorzuć do garnka.
Krok 3
Gdy ziemniaki zaczną być miękkie, wrzuć kalafiora i makaron. Dopraw do smaku przyprawami.
Krok 4
Na talerzu posyp zupę posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej