Zupa jarzynowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

7 sztuk

2 łyżki

0.2 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka zalej wodą i doprowadź do wrzenia.

Krok 2

Ziemniaki oraz marchew pokrój w kostkę i dorzuć do garnka.

Krok 3

Gdy ziemniaki zaczną być miękkie, wrzuć kalafiora i makaron. Dopraw do smaku przyprawami.

Krok 4

Na talerzu posyp zupę posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej