Zupa z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z brukselki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

2 łyżki

500 gramów

1.5 litra

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę oczyść, opłucz, zalej wywarem i ugotuj.

Krok 2

Następnie przetrzyj, wlej śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę pogotuj.

Krok 3

Połącz z żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej