PRZEPISY.PL

Zupa z brukselki

  • 30
  • 6
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • śmietana150 ml
  • sól1 szczypta
  • cukier1 szczypta
  • mąka20 g
  • natka pietruszki2 łyżki
  • brukselka500 g
  • wywar z kości i warzyw1.5 l
  • żółtka z jaj 2 szt
    • Krok 1

      Brukselkę oczyść, opłucz, zalej wywarem i ugotuj.
    • Krok 2

      Następnie przetrzyj, wlej śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę pogotuj.
    • Krok 3

      Połącz z żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    20
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    75
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    8
    Łatwe
    11
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    5
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe