Zupa z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z brukselki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

2 łyżki

500 gramów

1.5 litra

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę oczyść, opłucz, zalej wywarem i ugotuj.

Krok 2

Następnie przetrzyj, wlej śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę pogotuj.

Krok 3

Połącz z żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z brukselki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dip szpinakowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej