
Składniki
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
2 łyżki
500 gramów
1.5 litra
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę oczyść, opłucz, zalej wywarem i ugotuj.
Krok 2
Następnie przetrzyj, wlej śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę pogotuj.
Krok 3
Połącz z żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej