
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
0.5 sztuki
0.5 sztuki
null szczypt
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
1 pęczek
2 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa oprócz pomidorów pokrój na kawałki podsmaż na oleju wraz z dodatkiem przypraw.
Krok 2
Następnie wrzuć je do garnka i ugotuj.
Krok 3
Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki.
Krok 4
Gdy będą miękkie odcedź i zmiksuj.
Krok 5
Dodaj do zupy, przypraw i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej