
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
0.5 sztuki
0.5 sztuki
null szczypt
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
1 pęczek
2 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa oprócz pomidorów pokrój na kawałki podsmaż na oleju wraz z dodatkiem przypraw.
Krok 2
Następnie wrzuć je do garnka i ugotuj.
Krok 3
Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki.
Krok 4
Gdy będą miękkie odcedź i zmiksuj.
Krok 5
Dodaj do zupy, przypraw i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej