Węgierska zupa paprykowo-pomidorowa - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa węgierska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null szczypt

4 sztuki

null szczypt

null szczypt

1 pęczek

2 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa oprócz pomidorów pokrój na kawałki podsmaż na oleju wraz z dodatkiem przypraw.

Krok 2

Następnie wrzuć je do garnka i ugotuj.

Krok 3

Dodaj pomidory pokrojone w ćwiartki.

Krok 4

Gdy będą miękkie odcedź i zmiksuj.

Krok 5

Dodaj do zupy, przypraw i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa węgierska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej