Makaron ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szparagami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

100 gramów

250 gramów

200 mililitrów

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi myjemy, odcinamy główki i odkładamy na bok. Łodygi obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodajemy główki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Krok 2

Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Boczek podsmażymy na patelni.Dodajemy cebulę i szklimy. Dodajemy szparagi, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, mini kosteczką knorr czosnkową i wszystko mieszamy. Chwile razem smażymy chwilę. Dodajemy makaron i mieszamy.

Krok 3

Wykładamy na talerze, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej