
Składniki
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
1 sztuka
10 sztuk
250 gramów
3 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi myjemy, odcinamy główki i odkładamy na bok. Łodygi obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodajemy główki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Krok 2
Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Boczek podsmażymy na patelni.Dodajemy cebulę i szklimy. Dodajemy szparagi, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, mini kosteczką knorr czosnkową i wszystko mieszamy. Chwile razem smażymy chwilę. Dodajemy makaron i mieszamy.
Krok 3
Wykładamy na talerze, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej