Makaron ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szparagami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

10 sztuk

250 gramów

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi myjemy, odcinamy główki i odkładamy na bok. Łodygi obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodajemy główki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Krok 2

Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Boczek podsmażymy na patelni.Dodajemy cebulę i szklimy. Dodajemy szparagi, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, mini kosteczką knorr czosnkową i wszystko mieszamy. Chwile razem smażymy chwilę. Dodajemy makaron i mieszamy.

Krok 3

Wykładamy na talerze, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej