Makaron ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szparagami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 mililitrów

100 gramów

1 sztuka

10 sztuk

250 gramów

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi myjemy, odcinamy główki i odkładamy na bok. Łodygi obieramy i kroimy na kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. Na 3 minuty przed końcem dodajemy główki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Krok 2

Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Boczek podsmażymy na patelni.Dodajemy cebulę i szklimy. Dodajemy szparagi, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, mini kosteczką knorr czosnkową i wszystko mieszamy. Chwile razem smażymy chwilę. Dodajemy makaron i mieszamy.

Krok 3

Wykładamy na talerze, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej