Wielobarwna zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielobarwna zapiekanka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

null

250 gramów

300 gramów

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, odcedź, przelej zimną wodą.

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj mrożony groszek i jeszcze razem chwile podsmaż.

Krok 3

Parówki pokrój w paski, wymieszaj z makaronem i groszkiem. Włóż całość do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Połącz całe jajka z żółtkami, śmietaną, mlekiem i Fixem Spaghetti carbonara Knorr dodaj połowę parmezanu.

Krok 5

Przygotowanym sosem do zapiekania polej zapiekankę i posyp resztą sera. Piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanego do temp. 180°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta z cukinią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej