Wielobarwna zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielobarwna zapiekanka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

null

250 gramów

300 gramów

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, odcedź, przelej zimną wodą.

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj mrożony groszek i jeszcze razem chwile podsmaż.

Krok 3

Parówki pokrój w paski, wymieszaj z makaronem i groszkiem. Włóż całość do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Połącz całe jajka z żółtkami, śmietaną, mlekiem i Fixem Spaghetti carbonara Knorr dodaj połowę parmezanu.

Krok 5

Przygotowanym sosem do zapiekania polej zapiekankę i posyp resztą sera. Piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanego do temp. 180°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej