Wielobarwna zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielobarwna zapiekanka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

null

250 gramów

300 gramów

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, odcedź, przelej zimną wodą.

Krok 2

Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj mrożony groszek i jeszcze razem chwile podsmaż.

Krok 3

Parówki pokrój w paski, wymieszaj z makaronem i groszkiem. Włóż całość do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego.

Krok 4

Połącz całe jajka z żółtkami, śmietaną, mlekiem i Fixem Spaghetti carbonara Knorr dodaj połowę parmezanu.

Krok 5

Przygotowanym sosem do zapiekania polej zapiekankę i posyp resztą sera. Piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanego do temp. 180°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielobarwna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej