Sałatka z krewetek i winogron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek i winogron

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

10 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół kostki rosołowej ucieramy w łyżce oliwy .Dokładnie ucieramy i smarujemy tym rozmrożone, gotowe krewetki. Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy krewetki. Smażymy aż zaczną się skręcać i różowieć. Zdejmujemy z patelni i przekładamy na talerz.Przekładamy krewetki połówkami winogron. Skrapiamy likierem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej