Sałatka z krewetek i winogron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek i winogron

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół kostki rosołowej ucieramy w łyżce oliwy .Dokładnie ucieramy i smarujemy tym rozmrożone, gotowe krewetki. Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy krewetki. Smażymy aż zaczną się skręcać i różowieć. Zdejmujemy z patelni i przekładamy na talerz.Przekładamy krewetki połówkami winogron. Skrapiamy likierem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej