Sałatka z krewetek i winogron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek i winogron

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół kostki rosołowej ucieramy w łyżce oliwy .Dokładnie ucieramy i smarujemy tym rozmrożone, gotowe krewetki. Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy krewetki. Smażymy aż zaczną się skręcać i różowieć. Zdejmujemy z patelni i przekładamy na talerz.Przekładamy krewetki połówkami winogron. Skrapiamy likierem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej