
Składniki
12 sztuk
10 sztuk
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pół kostki rosołowej ucieramy w łyżce oliwy .Dokładnie ucieramy i smarujemy tym rozmrożone, gotowe krewetki. Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy krewetki. Smażymy aż zaczną się skręcać i różowieć. Zdejmujemy z patelni i przekładamy na talerz.Przekładamy krewetki połówkami winogron. Skrapiamy likierem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej