Sałatka z krewetek i winogron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetek i winogron

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

10 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół kostki rosołowej ucieramy w łyżce oliwy .Dokładnie ucieramy i smarujemy tym rozmrożone, gotowe krewetki. Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy krewetki. Smażymy aż zaczną się skręcać i różowieć. Zdejmujemy z patelni i przekładamy na talerz.Przekładamy krewetki połówkami winogron. Skrapiamy likierem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetek i winogron  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej