
Składniki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
250 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz melona i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Winogrona umyj, osusz, przekrój i usuń pestki, połącz z melonem i posyp cukrem.
Krok 3
Odczekać 15 minut i zalej winem wymieszanym z sokiem jabłkowym. Posyp gałką i wymieszaj. Udekoruj świeżą miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej