
Składniki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
250 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz melona i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Winogrona umyj, osusz, przekrój i usuń pestki, połącz z melonem i posyp cukrem.
Krok 3
Odczekać 15 minut i zalej winem wymieszanym z sokiem jabłkowym. Posyp gałką i wymieszaj. Udekoruj świeżą miętą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej