
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki osącz i przełóż do salaterki.
Krok 2
Paprykę oczyść i potnij w paski, a sałatę lodową opłucz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 3
Czosnek posiekaj i wszystkie warzywa dodaj do oliwek.
Krok 4
Sałatkę skrop sokiem z cytryny i oliwą. Dopraw i udekoruj świeżymi listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej