Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki osącz i przełóż do salaterki.
Krok 2
Paprykę oczyść i potnij w paski, a sałatę lodową opłucz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 3
Czosnek posiekaj i wszystkie warzywa dodaj do oliwek.
Krok 4
Sałatkę skrop sokiem z cytryny i oliwą. Dopraw i udekoruj świeżymi listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej