
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki osącz i przełóż do salaterki.
Krok 2
Paprykę oczyść i potnij w paski, a sałatę lodową opłucz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 3
Czosnek posiekaj i wszystkie warzywa dodaj do oliwek.
Krok 4
Sałatkę skrop sokiem z cytryny i oliwą. Dopraw i udekoruj świeżymi listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej