
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki osącz i przełóż do salaterki.
Krok 2
Paprykę oczyść i potnij w paski, a sałatę lodową opłucz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 3
Czosnek posiekaj i wszystkie warzywa dodaj do oliwek.
Krok 4
Sałatkę skrop sokiem z cytryny i oliwą. Dopraw i udekoruj świeżymi listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























