
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki osącz i przełóż do salaterki.
Krok 2
Paprykę oczyść i potnij w paski, a sałatę lodową opłucz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 3
Czosnek posiekaj i wszystkie warzywa dodaj do oliwek.
Krok 4
Sałatkę skrop sokiem z cytryny i oliwą. Dopraw i udekoruj świeżymi listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej