
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
200 gramów
100 mililitrów
1 łyżka
3 sztuki
100 gramów
3 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
sos:
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
30 mililitrów
ciasto:
1 kilogram
500 mililitrów
25 gramów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerwoną cebulę pokrój na połówki (wzdłuż), białe cebulki posiekaj w dość dużej grubości plastry. Cebulę podsmaż na patelni, na niezbyt dużym ogniu. Dopraw pieprzem i solą.
Krok 2
Pomidorki koktajlowe umyj i poprzekrawaj na pół. Natkę pietruszki posiekaj niezbyt drobno.
Krok 3
Jajka roztrzep widelcem i wymieszaj z mlekiem po czym dorzuć pietruszkę i przypraw pieprzem i delikatem Knorr.
Krok 4
Ciasto na pizzę rozwałkuj cienko uzyskując okrągły kształt i ułóż w okrągłej formie uprzednio nasmarowanej tłuszczem. Ciasto ponakłwauj widelcem i rozsmaruj na nim sos pomidorowy.
Krok 5
Rozłóż pomidory i cebulę, polej mieszaniną jajek z mlekiem i przykryj żółtym serem pokrojonym w plastry. Umieść ciasto w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Piecz około 30 minut.
Krok 6
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min. Składniki na sos do pizzy wymieszaj ze sobą dokładnie i dopraw pieprzem do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej