Składniki
4 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
50 gramów
2 łyżki
1 sztuka
5 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka zalać zimną wodą. Posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować na małym ogniu. Dodać marchewki, pietruszkę i por. Zagotować i zmniejszyć ogień. Warzywa wyjąć po 20 min a kurczaka gotować jeszcze 20 minut. Przecedzić wywar. Warzywa pokroić w paski a przyprawy cebulę i pora wyrzucić.
Krok 2
Wyjąć kości z kurczaka. Mięso pokroić w paski. Utrzeć masło z mąką i dodać nieco gorącej zupy. Rozetrzeć i dodać do zupy. Zagotować mieszając. Włożyć warzywa i mięso, dodać imbir i łyżkę przyprawy do zupy. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem. Posypać zieleniną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej