Flaczki z kurczaka z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaczki z kurczka

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka zalać zimną wodą. Posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować na małym ogniu. Dodać marchewki, pietruszkę i por. Zagotować i zmniejszyć ogień. Warzywa wyjąć po 20 min a kurczaka gotować jeszcze 20 minut. Przecedzić wywar. Warzywa pokroić w paski a przyprawy cebulę i pora wyrzucić.

Krok 2

Wyjąć kości z kurczaka. Mięso pokroić w paski. Utrzeć masło z mąką i dodać nieco gorącej zupy. Rozetrzeć i dodać do zupy. Zagotować mieszając. Włożyć warzywa i mięso, dodać imbir i łyżkę przyprawy do zupy. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem. Posypać zieleniną.

Irenka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej