Flaczki z kurczaka z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaczki z kurczka

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka zalać zimną wodą. Posolić, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować na małym ogniu. Dodać marchewki, pietruszkę i por. Zagotować i zmniejszyć ogień. Warzywa wyjąć po 20 min a kurczaka gotować jeszcze 20 minut. Przecedzić wywar. Warzywa pokroić w paski a przyprawy cebulę i pora wyrzucić.

Krok 2

Wyjąć kości z kurczaka. Mięso pokroić w paski. Utrzeć masło z mąką i dodać nieco gorącej zupy. Rozetrzeć i dodać do zupy. Zagotować mieszając. Włożyć warzywa i mięso, dodać imbir i łyżkę przyprawy do zupy. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem. Posypać zieleniną.

Irenka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaczki z kurczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kaszanka w boczku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej