Spaghetti z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z fasolką szparagową

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

350 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron i pokrojoną na kawałki fasolę gotujemy razem w wodzie z dodatkiem kostki Knorr. Odcedzamy.

Krok 2

Rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek i suszone pomidory. Dodajemy pomidory z puszki. Gotujemy, mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Mieszamy makaron i fasolkę z sosem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej