Spaghetti z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z fasolką szparagową

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

350 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron i pokrojoną na kawałki fasolę gotujemy razem w wodzie z dodatkiem kostki Knorr. Odcedzamy.

Krok 2

Rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek i suszone pomidory. Dodajemy pomidory z puszki. Gotujemy, mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Mieszamy makaron i fasolkę z sosem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej