
Składniki
3 łyżki
2 sztuki
6 sztuk
350 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron i pokrojoną na kawałki fasolę gotujemy razem w wodzie z dodatkiem kostki Knorr. Odcedzamy.
Krok 2
Rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek i suszone pomidory. Dodajemy pomidory z puszki. Gotujemy, mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Mieszamy makaron i fasolkę z sosem i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej