Spaghetti z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z tuńczykiem

Autor: kasiaczkaoo7

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

1 pęczek

10 łyżeczek

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstaw wodę na makaron. Na rozgrzaną patelnię wlej olej.

Krok 2

Pokrojoną cebulę w kosteczki i czosnek wrzuć na patelnie. Można trochę posolić.

Krok 3

Posól wodę na makaron. Wrzuć oliwki na patelnię i przykryj pokrywką.

Krok 4

Rozdrobniony tuńczyk wsyp na patelnię. Oczywiście wszystko mieszaj aby nic się nie przypaliło.

Krok 5

Po ok. 2-4 min wlej sos pomidorowy i mieszaj.

Krok 6

Gdy woda będzie się już gotować wsyp makaron i działaj wg. instrukcji na opakowaniu.

Krok 7

Posiekaną bazylię i przyprawy wrzuć do sosu i mieszaj. Po chwili wyłącz gaz i czekaj na makaron.

Krok 8

Można udekorować potrawę listkiem bazylii i podać. Dla smaku można posypać parmezanem spaghetti. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej