Spaghetti z tuńczykiem

Autor: kasiaczkaoo7 kasiaczkaoo7

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

500 gramów

500 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

10 łyżeczek

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstaw wodę na makaron. Na rozgrzaną patelnię wlej olej.

Krok 2

Pokrojoną cebulę w kosteczki i czosnek wrzuć na patelnie. Można trochę posolić.

Krok 3

Posól wodę na makaron. Wrzuć oliwki na patelnię i przykryj pokrywką.

Krok 4

Rozdrobniony tuńczyk wsyp na patelnię. Oczywiście wszystko mieszaj aby nic się nie przypaliło.

Krok 5

Po ok. 2-4 min wlej sos pomidorowy i mieszaj.

Krok 6

Gdy woda będzie się już gotować wsyp makaron i działaj wg. instrukcji na opakowaniu.

Krok 7

Posiekaną bazylię i przyprawy wrzuć do sosu i mieszaj. Po chwili wyłącz gaz i czekaj na makaron.

Krok 8

Można udekorować potrawę listkiem bazylii i podać. Dla smaku można posypać parmezanem spaghetti. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej