Składniki
1 sztuka
2 sztuki
10 sztuk
10 łyżeczek
1 sztuka
500 gramów
500 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstaw wodę na makaron. Na rozgrzaną patelnię wlej olej.
Krok 2
Pokrojoną cebulę w kosteczki i czosnek wrzuć na patelnie. Można trochę posolić.
Krok 3
Posól wodę na makaron. Wrzuć oliwki na patelnię i przykryj pokrywką.
Krok 4
Rozdrobniony tuńczyk wsyp na patelnię. Oczywiście wszystko mieszaj aby nic się nie przypaliło.
Krok 5
Po ok. 2-4 min wlej sos pomidorowy i mieszaj.
Krok 6
Gdy woda będzie się już gotować wsyp makaron i działaj wg. instrukcji na opakowaniu.
Krok 7
Posiekaną bazylię i przyprawy wrzuć do sosu i mieszaj. Po chwili wyłącz gaz i czekaj na makaron.
Krok 8
Można udekorować potrawę listkiem bazylii i podać. Dla smaku można posypać parmezanem spaghetti. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej