
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
500 gramów
1 pęczek
10 łyżeczek
500 gramów
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstaw wodę na makaron. Na rozgrzaną patelnię wlej olej.
Krok 2
Pokrojoną cebulę w kosteczki i czosnek wrzuć na patelnie. Można trochę posolić.
Krok 3
Posól wodę na makaron. Wrzuć oliwki na patelnię i przykryj pokrywką.
Krok 4
Rozdrobniony tuńczyk wsyp na patelnię. Oczywiście wszystko mieszaj aby nic się nie przypaliło.
Krok 5
Po ok. 2-4 min wlej sos pomidorowy i mieszaj.
Krok 6
Gdy woda będzie się już gotować wsyp makaron i działaj wg. instrukcji na opakowaniu.
Krok 7
Posiekaną bazylię i przyprawy wrzuć do sosu i mieszaj. Po chwili wyłącz gaz i czekaj na makaron.
Krok 8
Można udekorować potrawę listkiem bazylii i podać. Dla smaku można posypać parmezanem spaghetti. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej