
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
500 gramów
1 pęczek
10 łyżeczek
500 gramów
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wstaw wodę na makaron. Na rozgrzaną patelnię wlej olej.
Krok 2
Pokrojoną cebulę w kosteczki i czosnek wrzuć na patelnie. Można trochę posolić.
Krok 3
Posól wodę na makaron. Wrzuć oliwki na patelnię i przykryj pokrywką.
Krok 4
Rozdrobniony tuńczyk wsyp na patelnię. Oczywiście wszystko mieszaj aby nic się nie przypaliło.
Krok 5
Po ok. 2-4 min wlej sos pomidorowy i mieszaj.
Krok 6
Gdy woda będzie się już gotować wsyp makaron i działaj wg. instrukcji na opakowaniu.
Krok 7
Posiekaną bazylię i przyprawy wrzuć do sosu i mieszaj. Po chwili wyłącz gaz i czekaj na makaron.
Krok 8
Można udekorować potrawę listkiem bazylii i podać. Dla smaku można posypać parmezanem spaghetti. Smacznego! :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej