Tosty cynamonowe z truskawkami
i wanilią
łatwe
320 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
100 mililitrów
1 sztuka
100 gramów
500 gramów
1 łyżka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wanilię rozetnij wzdłuż i wyskrob miąższ do miski. Wlej mleko, wbij jajka i dokładnie roztrzep.
Krok 2
W otrzymanej masie namocz przez chwilę kromki pieczywa i usmaż z obu stron na złoto na patelni na rozgrzanym maśle.
Krok 3
Gorące tosty ułóż na ciepłym talerzu. Rozłóż na nich umyte i przekrojone na pół truskawki, posyp cukrem pudrem i cynamonem, polej miodem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej