Tosty cynamonowe z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty cynamonowe z truskawkami

i wanilią

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

14

559 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

140 osób wydrukowało

Pobierz pdf

392 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

100 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

500 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wanilię rozetnij wzdłuż i wyskrob miąższ do miski. Wlej mleko, wbij jajka i dokładnie roztrzep.

Tosty cynamonowe z truskawkami  - Krok 1

Krok 2

W otrzymanej masie namocz przez chwilę kromki pieczywa i usmaż z obu stron na złoto na patelni na rozgrzanym maśle.

Tosty cynamonowe z truskawkami  - Krok 2

Krok 3

Gorące tosty ułóż na ciepłym talerzu. Rozłóż na nich umyte i przekrojone na pół truskawki, posyp cukrem pudrem i cynamonem, polej miodem i podawaj.

Tosty cynamonowe z truskawkami  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej