Tosty cynamonowe z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty cynamonowe z truskawkami

i wanilią

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

15

heart
573 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

404 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

100 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

500 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wanilię rozetnij wzdłuż i wyskrob miąższ do miski. Wlej mleko, wbij jajka i dokładnie roztrzep.

Tosty cynamonowe z truskawkami  - Krok 1

Krok 2

W otrzymanej masie namocz przez chwilę kromki pieczywa i usmaż z obu stron na złoto na patelni na rozgrzanym maśle.

Tosty cynamonowe z truskawkami  - Krok 2

Krok 3

Gorące tosty ułóż na ciepłym talerzu. Rozłóż na nich umyte i przekrojone na pół truskawki, posyp cukrem pudrem i cynamonem, polej miodem i podawaj.

Tosty cynamonowe z truskawkami  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty cynamonowe z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej