Tost po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tost po myśliwsku

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

100 gramów

2 szczypty

8 sztuk

1 sztuka

60 gramów

100 gramów

150 mililitrów

1 garść

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo usmaż na tosty. W tosterze lub na patelni.

Krok 2

Oczyść i pokrój na mniejsze kawałki pieczarki. Zioła oczyść i posiekaj lub porwij. Pomidorki i cebulkę perłową przekrój na pół. Szalotkę pokrój w kostkę. Szpinak umyj i osusz.

Krok 3

W rondlu podsmaż szalotkę z pieczarkami. Po chwili dodaj cebulkę perłową, pomidorki i szpinak. Smaż całość ok 1 minut i przełóż do miseczki.

Krok 4

Na tą samą patelnię wlej śmietankę i gotuj kilka minut aż zacznie gęstnieć. Dodaj ponownie usmażone grzyby z resztą składników, świeże zioła, dopraw szczyptą soli i pomidorami Knorr. Zagotuj, wymieszaj i podawaj na grzance posypane przyprawą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Tosty możesz wcześniej zapiec z serem.

2

Opinie o przepisie

  • Gosia

    Gosia , 11.10.2022

    A gdzie wino

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tost po myśliwsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tost po myśliwsku Tost po myśliwsku

Tosty po myśliwsku, ale bez mięsa. Za fantastyczny aromat i smak tej przekąski odpowiedzialne są świeże grzyby oraz zioła. Zapowiada się posiłek na gorąco prosto z leśnej polany. Zainteresowani małym wypadem za miasto, ale brakuje czasu? Dziś załatwicie to we własnych kuchniach.

Dla kogo? Fanów chrupiących tostów nie brakuje. Przekąskę można łatwo modyfikować w zależności od swoich preferencji, a do tego jej przyrządzenie nie wymaga poświęcenia wielu cennych godzin.

Na jaką okazję? Tosty nie brzmią jak zbyt wyszukane danie? Widocznie do tej pory nie próbowaliście ich w wersji myśliwskiej. Grzyby nadają całości szlachetności, więc grzanki bez żadnych oporów możecie podać gościom, gdy wpadną w odwiedziny.

Czy wiesz, że? Wykazano, że w grzybach ukryty jest piąty smak umami. Dzięki temu, jak również za sprawą mięsistej konsystencji, stanowią wyśmienity zamiennik mięsa.

Dla urozmaicenia: Nic nie stoi na przeszkodzie, by tosty po myśliwsku wzbogacić serem. Nadają się do tego np. ementaler i brie.