
Składniki
8 sztuk
100 gramów
2 szczypty
8 sztuk
1 sztuka
60 gramów
100 gramów
150 mililitrów
1 garść
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczywo usmaż na tosty. W tosterze lub na patelni.
Krok 2
Oczyść i pokrój na mniejsze kawałki pieczarki. Zioła oczyść i posiekaj lub porwij. Pomidorki i cebulkę perłową przekrój na pół. Szalotkę pokrój w kostkę. Szpinak umyj i osusz.
Krok 3
W rondlu podsmaż szalotkę z pieczarkami. Po chwili dodaj cebulkę perłową, pomidorki i szpinak. Smaż całość ok 1 minut i przełóż do miseczki.
Krok 4
Na tą samą patelnię wlej śmietankę i gotuj kilka minut aż zacznie gęstnieć. Dodaj ponownie usmażone grzyby z resztą składników, świeże zioła, dopraw szczyptą soli i pomidorami Knorr. Zagotuj, wymieszaj i podawaj na grzance posypane przyprawą.

Dobra rada:
Tosty możesz wcześniej zapiec z serem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tost po myśliwsku
Tosty po myśliwsku, ale bez mięsa. Za fantastyczny aromat i smak tej przekąski odpowiedzialne są świeże grzyby oraz zioła. Zapowiada się posiłek na gorąco prosto z leśnej polany. Zainteresowani małym wypadem za miasto, ale brakuje czasu? Dziś załatwicie to we własnych kuchniach.
Dla kogo? Fanów chrupiących tostów nie brakuje. Przekąskę można łatwo modyfikować w zależności od swoich preferencji, a do tego jej przyrządzenie nie wymaga poświęcenia wielu cennych godzin.
Na jaką okazję? Tosty nie brzmią jak zbyt wyszukane danie? Widocznie do tej pory nie próbowaliście ich w wersji myśliwskiej. Grzyby nadają całości szlachetności, więc grzanki bez żadnych oporów możecie podać gościom, gdy wpadną w odwiedziny.
Czy wiesz, że? Wykazano, że w grzybach ukryty jest piąty smak umami. Dzięki temu, jak również za sprawą mięsistej konsystencji, stanowią wyśmienity zamiennik mięsa.
Dla urozmaicenia: Nic nie stoi na przeszkodzie, by tosty po myśliwsku wzbogacić serem. Nadają się do tego np. ementaler i brie.