Zupa krem z pieczonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z pieczonej papryki

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować bulion w 0,5 l wody. Paprykę pokroić, wyrzucić gniazda nasienne. Opiec w piekarniku przez 20 minut, aż zacznie mięknąć i brązowieć.

Krok 2

Do bulionu dodać paprykę i obranego ze skórki, pokrojonego pomidora. Gotować do miękkości, a następnie zmiksować. Odparować nadmiar wody.

Krok 3

Podawać z kawałkami mozarelli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej