Zupa krem z pieczonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z pieczonej papryki

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować bulion w 0,5 l wody. Paprykę pokroić, wyrzucić gniazda nasienne. Opiec w piekarniku przez 20 minut, aż zacznie mięknąć i brązowieć.

Krok 2

Do bulionu dodać paprykę i obranego ze skórki, pokrojonego pomidora. Gotować do miękkości, a następnie zmiksować. Odparować nadmiar wody.

Krok 3

Podawać z kawałkami mozarelli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej