Zupa krem z pieczonej papryki

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

130

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować bulion w 0,5 l wody. Paprykę pokroić, wyrzucić gniazda nasienne. Opiec w piekarniku przez 20 minut, aż zacznie mięknąć i brązowieć.

Krok 2

Do bulionu dodać paprykę i obranego ze skórki, pokrojonego pomidora. Gotować do miękkości, a następnie zmiksować. Odparować nadmiar wody.

Krok 3

Podawać z kawałkami mozarelli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z pieczonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej