
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować bulion w 0,5 l wody. Paprykę pokroić, wyrzucić gniazda nasienne. Opiec w piekarniku przez 20 minut, aż zacznie mięknąć i brązowieć.
Krok 2
Do bulionu dodać paprykę i obranego ze skórki, pokrojonego pomidora. Gotować do miękkości, a następnie zmiksować. Odparować nadmiar wody.
Krok 3
Podawać z kawałkami mozarelli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej