
Składniki
300 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
30 gramów
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.
Krok 2
Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.
Krok 3
Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli i pieprzu.
Krok 4
Marchew, selera i ziemniaki pokrój na małe kawałki i dodaj do flaków.
Krok 5
Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej