Flaki - busecca buciniego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaki - busecca buciniego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

30 gramów

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.

Krok 2

Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli i pieprzu.

Krok 4

Marchew, selera i ziemniaki pokrój na małe kawałki i dodaj do flaków.

Krok 5

Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej