Flaki - busecca buciniego przepis – Zobacz na przepisy.pl

Flaki - busecca buciniego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

30 gramów

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaki oczyść, sparz pokrój na kwadraty.

Krok 2

Słoninę drobno pokrój, cebulę posiekaj i razem podsmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj flaki i duś je przez godzinę wraz z dodatkiem soli i pieprzu.

Krok 4

Marchew, selera i ziemniaki pokrój na małe kawałki i dodaj do flaków.

Krok 5

Zalej wodą i gotuj około 3 godzin. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaki - busecca buciniego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej