Spaghetti Toscana w paprykach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Toscana w paprykach

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

20 dekagramów

3 łyżki

2 łyżki

20 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano rozdrobnione mięso. Zalać mięso 1/2 szklanki wody i dusić 30 minut na małym gazie. Wlać słoik sosu Spaghetti Toscana i dusić jeszcze 10 minut.

Krok 2

Jednocześnie ugotować w osolonej wodzie al dente cienki makaron spaghetti. Odcedzić. Do makaronu wlać sos, wymieszać i zostawić aż makaron wchłonie sos.

Krok 3

Z papryk ściąć górę i usunąć pestki. Napełnić je makaronem z sosem. Ułożyć w garnku do gotowania na parze lub w parowarze i gotować 15 minut od zawrzenia wody w dolnym pojemniku.

Krok 4

Od razu podpowiadam, że w zasadzie tą potrawę robię kiedy zostanie mi spaghetti z sosem (zawsze ugotuje mi się za dużo). Albo gdy mają przyjść goście. Ma tę zaletę, że można ją przygotowywać etapami: zrobić sos, ugotować makaron, napełnić papryki i dopiero w ostatnim momencie ugotować. Można też ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej