
Składniki
1 opakowanie
20 dekagramów
3 łyżki
2 łyżki
20 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano rozdrobnione mięso. Zalać mięso 1/2 szklanki wody i dusić 30 minut na małym gazie. Wlać słoik sosu Spaghetti Toscana i dusić jeszcze 10 minut.
Krok 2
Jednocześnie ugotować w osolonej wodzie al dente cienki makaron spaghetti. Odcedzić. Do makaronu wlać sos, wymieszać i zostawić aż makaron wchłonie sos.
Krok 3
Z papryk ściąć górę i usunąć pestki. Napełnić je makaronem z sosem. Ułożyć w garnku do gotowania na parze lub w parowarze i gotować 15 minut od zawrzenia wody w dolnym pojemniku.
Krok 4
Od razu podpowiadam, że w zasadzie tą potrawę robię kiedy zostanie mi spaghetti z sosem (zawsze ugotuje mi się za dużo). Albo gdy mają przyjść goście. Ma tę zaletę, że można ją przygotowywać etapami: zrobić sos, ugotować makaron, napełnić papryki i dopiero w ostatnim momencie ugotować. Można też ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej