Spaghetti Toscana w paprykach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Toscana w paprykach

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

20 dekagramów

3 łyżki

2 łyżki

20 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano rozdrobnione mięso. Zalać mięso 1/2 szklanki wody i dusić 30 minut na małym gazie. Wlać słoik sosu Spaghetti Toscana i dusić jeszcze 10 minut.

Krok 2

Jednocześnie ugotować w osolonej wodzie al dente cienki makaron spaghetti. Odcedzić. Do makaronu wlać sos, wymieszać i zostawić aż makaron wchłonie sos.

Krok 3

Z papryk ściąć górę i usunąć pestki. Napełnić je makaronem z sosem. Ułożyć w garnku do gotowania na parze lub w parowarze i gotować 15 minut od zawrzenia wody w dolnym pojemniku.

Krok 4

Od razu podpowiadam, że w zasadzie tą potrawę robię kiedy zostanie mi spaghetti z sosem (zawsze ugotuje mi się za dużo). Albo gdy mają przyjść goście. Ma tę zaletę, że można ją przygotowywać etapami: zrobić sos, ugotować makaron, napełnić papryki i dopiero w ostatnim momencie ugotować. Można też ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Toscana w paprykach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej