Włoski serowy placek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski serowy placek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

4 szklanki

0.5 pęczka

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i odcedź.

Krok 2

Czosnek i szczypiorek posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce. Dodaj do ziemniaków i ugnieć na gładkie puree. Dopraw do smaku, wymieszaj z surowymi jajami.

Krok 3

Mąkę zmieszaj z 1.5 szklanki wody, dodaj szczyptę soli i zagnieć na jednolite gładkie ciasto.

Krok 4

Podziel na dwie części - jedną wylep wysmarowaną tłuszczem tortownicę, przełóż do środka wystudzony serowy farsz i zaklej drugim kawałkiem ciasta.

Krok 5

Piecz przez 50-60 minut w temperaturze 200 stopni. Serowy placek podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żurek staropolski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej