Włoski serowy placek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski serowy placek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

4 szklanki

0.5 pęczka

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, ugotuj i odcedź.

Krok 2

Czosnek i szczypiorek posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce. Dodaj do ziemniaków i ugnieć na gładkie puree. Dopraw do smaku, wymieszaj z surowymi jajami.

Krok 3

Mąkę zmieszaj z 1.5 szklanki wody, dodaj szczyptę soli i zagnieć na jednolite gładkie ciasto.

Krok 4

Podziel na dwie części - jedną wylep wysmarowaną tłuszczem tortownicę, przełóż do środka wystudzony serowy farsz i zaklej drugim kawałkiem ciasta.

Krok 5

Piecz przez 50-60 minut w temperaturze 200 stopni. Serowy placek podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski serowy placek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej