Smażone pierogi z makiem i orzechami włoskimi – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone pierogi z makiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

25 dekagramów

0.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

0.5 kilograma

null

5 dekagramów

5 dekagramów

0.5 kilograma

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mak zalej wrzątkiem i gotuj 60 minut, odcedź i zmiel dwukrotnie.

Krok 2

Podgrzej, dodaj margarynę, cukier, miód i orzechy.

Krok 3

Białko ubij i wymieszaj z masą.

Krok 4

Drożdże dokładnie rozetrzyj z mlekiem, dodaj roztopioną margarynę, mąkę i jajka. Zagnieć ciasto.

Krok 5

Rozwałkuj i wytnij krążki. Nakładaj farsz i lep pierogi.

Krok 6

Smaż na gorącym oleju na złoto z obu stron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej