Smażone pierogi z makiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

690

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

25 dekagramów

0.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

0.5 kilograma

null

5 dekagramów

5 dekagramów

0.5 kilograma

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mak zalej wrzątkiem i gotuj 60 minut, odcedź i zmiel dwukrotnie.

Krok 2

Podgrzej, dodaj margarynę, cukier, miód i orzechy.

Krok 3

Białko ubij i wymieszaj z masą.

Krok 4

Drożdże dokładnie rozetrzyj z mlekiem, dodaj roztopioną margarynę, mąkę i jajka. Zagnieć ciasto.

Krok 5

Rozwałkuj i wytnij krążki. Nakładaj farsz i lep pierogi.

Krok 6

Smaż na gorącym oleju na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej