
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
25 dekagramów
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
0.5 kilograma
null
5 dekagramów
5 dekagramów
0.5 kilograma
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mak zalej wrzątkiem i gotuj 60 minut, odcedź i zmiel dwukrotnie.
Krok 2
Podgrzej, dodaj margarynę, cukier, miód i orzechy.
Krok 3
Białko ubij i wymieszaj z masą.
Krok 4
Drożdże dokładnie rozetrzyj z mlekiem, dodaj roztopioną margarynę, mąkę i jajka. Zagnieć ciasto.
Krok 5
Rozwałkuj i wytnij krążki. Nakładaj farsz i lep pierogi.
Krok 6
Smaż na gorącym oleju na złoto z obu stron.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej