Smażone pierogi z makiem i orzechami włoskimi – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone pierogi z makiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

25 dekagramów

0.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

0.5 kilograma

null

5 dekagramów

5 dekagramów

0.5 kilograma

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mak zalej wrzątkiem i gotuj 60 minut, odcedź i zmiel dwukrotnie.

Krok 2

Podgrzej, dodaj margarynę, cukier, miód i orzechy.

Krok 3

Białko ubij i wymieszaj z masą.

Krok 4

Drożdże dokładnie rozetrzyj z mlekiem, dodaj roztopioną margarynę, mąkę i jajka. Zagnieć ciasto.

Krok 5

Rozwałkuj i wytnij krążki. Nakładaj farsz i lep pierogi.

Krok 6

Smaż na gorącym oleju na złoto z obu stron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone pierogi z makiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej