Składniki
1 łyżka
1 szczypta
25 dekagramów
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
0.5 kilograma
null
5 dekagramów
5 dekagramów
0.5 kilograma
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mak zalej wrzątkiem i gotuj 60 minut, odcedź i zmiel dwukrotnie.
Krok 2
Podgrzej, dodaj margarynę, cukier, miód i orzechy.
Krok 3
Białko ubij i wymieszaj z masą.
Krok 4
Drożdże dokładnie rozetrzyj z mlekiem, dodaj roztopioną margarynę, mąkę i jajka. Zagnieć ciasto.
Krok 5
Rozwałkuj i wytnij krążki. Nakładaj farsz i lep pierogi.
Krok 6
Smaż na gorącym oleju na złoto z obu stron.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Podobne przepisy
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej