Szynkowe ślimaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowe ślimaczki

Autor: eliiin

ratingratingratingratingrating

6

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

15 dekagramów

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w kostkę szynkę, ser żółty i cebulę mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę i białko jaja. Przyprawiamy solą i pieprzem, a całość łączymy z dwoma łyżkami śmietany.

Krok 2

Na rozłożone ciasto francuskie wykładamy cały farsz. Zawijamy jak strudel i smarujemy żółtkiem jaja. Na koniec posypujemy oregano.

Krok 3

Kroimy na kawałki i pieczemy w temp. 200st przez 15 minut.

eliiin

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pałki na ryżu
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej