Szynkowe ślimaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowe ślimaczki

Autor: eliiin

ratingratingratingratingrating

6

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

4 łyżki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w kostkę szynkę, ser żółty i cebulę mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę i białko jaja. Przyprawiamy solą i pieprzem, a całość łączymy z dwoma łyżkami śmietany.

Krok 2

Na rozłożone ciasto francuskie wykładamy cały farsz. Zawijamy jak strudel i smarujemy żółtkiem jaja. Na koniec posypujemy oregano.

Krok 3

Kroimy na kawałki i pieczemy w temp. 200st przez 15 minut.

eliiin

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej