Szynkowe ślimaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowe ślimaczki

Autor: eliiin

ratingratingratingratingrating

8

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

4 łyżki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w kostkę szynkę, ser żółty i cebulę mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę i białko jaja. Przyprawiamy solą i pieprzem, a całość łączymy z dwoma łyżkami śmietany.

Krok 2

Na rozłożone ciasto francuskie wykładamy cały farsz. Zawijamy jak strudel i smarujemy żółtkiem jaja. Na koniec posypujemy oregano.

Krok 3

Kroimy na kawałki i pieczemy w temp. 200st przez 15 minut.

eliiin

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej