
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
15 dekagramów
2 łyżki
1 opakowanie
4 łyżki
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną w kostkę szynkę, ser żółty i cebulę mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę i białko jaja. Przyprawiamy solą i pieprzem, a całość łączymy z dwoma łyżkami śmietany.
Krok 2
Na rozłożone ciasto francuskie wykładamy cały farsz. Zawijamy jak strudel i smarujemy żółtkiem jaja. Na koniec posypujemy oregano.
Krok 3
Kroimy na kawałki i pieczemy w temp. 200st przez 15 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej