Szynkowe ślimaczki

Autor: eliiin

ratingratingratingratingrating

6

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

15 dekagramów

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną w kostkę szynkę, ser żółty i cebulę mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną pietruszkę i białko jaja. Przyprawiamy solą i pieprzem, a całość łączymy z dwoma łyżkami śmietany.

Krok 2

Na rozłożone ciasto francuskie wykładamy cały farsz. Zawijamy jak strudel i smarujemy żółtkiem jaja. Na koniec posypujemy oregano.

Krok 3

Kroimy na kawałki i pieczemy w temp. 200st przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowe ślimaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek po cygańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej