Kurczak pieczony po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

367

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj razem i rozgnieć w moździerzu pieprze, czosnek, imbir, cynamon, kmin rzymski.

Krok 3

Podnieś skórę kurczaka i włóż pod nią połowę masła a następnie rozprowadź równomiernie. Drugą część masła rozsmaruj na skórze kurczaka.

Krok 4

Cytrynę pokrój w plastry i włóż ją do kurczaka wraz z liśćmi laurowymi. Nogi kurczaka zwiąż i tak przygotowanego odstaw do lodówki na około godzinę.

Krok 5

Piecz kurczaka przez półtorej godziny w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Do powstałej mieszanki dodaj przyprawę Knorr oraz miękkie masło. Całość wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Rogaliki z dżemem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej