Kurczak pieczony po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj razem i rozgnieć w moździerzu pieprze, czosnek, imbir, cynamon, kmin rzymski.

Krok 3

Podnieś skórę kurczaka i włóż pod nią połowę masła a następnie rozprowadź równomiernie. Drugą część masła rozsmaruj na skórze kurczaka.

Krok 4

Cytrynę pokrój w plastry i włóż ją do kurczaka wraz z liśćmi laurowymi. Nogi kurczaka zwiąż i tak przygotowanego odstaw do lodówki na około godzinę.

Krok 5

Piecz kurczaka przez półtorej godziny w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Do powstałej mieszanki dodaj przyprawę Knorr oraz miękkie masło. Całość wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej