Kurczak pieczony po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj razem i rozgnieć w moździerzu pieprze, czosnek, imbir, cynamon, kmin rzymski.

Krok 3

Podnieś skórę kurczaka i włóż pod nią połowę masła a następnie rozprowadź równomiernie. Drugą część masła rozsmaruj na skórze kurczaka.

Krok 4

Cytrynę pokrój w plastry i włóż ją do kurczaka wraz z liśćmi laurowymi. Nogi kurczaka zwiąż i tak przygotowanego odstaw do lodówki na około godzinę.

Krok 5

Piecz kurczaka przez półtorej godziny w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Do powstałej mieszanki dodaj przyprawę Knorr oraz miękkie masło. Całość wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Puszysta surówka z selera
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej