Surówka z białej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej kapusty

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy.

Krok 2

Marchewkę po obraniu kroimy w zapałki, a rzodkiewkę i ogórka w plasterki.

Krok 3

Pomidora ponawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki.

Krok 4

Sałatę płuczemy i dokładnie osuszamy.

Krok 5

Składniki delikatnie mieszamy ze sobą i dodajemy sos sałatkowy przygotowany zgodnie z instrukcją. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej