Składniki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno szatkujemy.
Krok 2
Marchewkę po obraniu kroimy w zapałki, a rzodkiewkę i ogórka w plasterki.
Krok 3
Pomidora ponawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki.
Krok 4
Sałatę płuczemy i dokładnie osuszamy.
Krok 5
Składniki delikatnie mieszamy ze sobą i dodajemy sos sałatkowy przygotowany zgodnie z instrukcją. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej