
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno szatkujemy.
Krok 2
Marchewkę po obraniu kroimy w zapałki, a rzodkiewkę i ogórka w plasterki.
Krok 3
Pomidora ponawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki.
Krok 4
Sałatę płuczemy i dokładnie osuszamy.
Krok 5
Składniki delikatnie mieszamy ze sobą i dodajemy sos sałatkowy przygotowany zgodnie z instrukcją. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej