Surówka z białej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej kapusty

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy.

Krok 2

Marchewkę po obraniu kroimy w zapałki, a rzodkiewkę i ogórka w plasterki.

Krok 3

Pomidora ponawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki.

Krok 4

Sałatę płuczemy i dokładnie osuszamy.

Krok 5

Składniki delikatnie mieszamy ze sobą i dodajemy sos sałatkowy przygotowany zgodnie z instrukcją. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej