Surówka z białej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej kapusty

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy.

Krok 2

Marchewkę po obraniu kroimy w zapałki, a rzodkiewkę i ogórka w plasterki.

Krok 3

Pomidora ponawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki.

Krok 4

Sałatę płuczemy i dokładnie osuszamy.

Krok 5

Składniki delikatnie mieszamy ze sobą i dodajemy sos sałatkowy przygotowany zgodnie z instrukcją. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka a la Coleslaw
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej