Surówka z białej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej kapusty

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy.

Krok 2

Marchewkę po obraniu kroimy w zapałki, a rzodkiewkę i ogórka w plasterki.

Krok 3

Pomidora ponawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki.

Krok 4

Sałatę płuczemy i dokładnie osuszamy.

Krok 5

Składniki delikatnie mieszamy ze sobą i dodajemy sos sałatkowy przygotowany zgodnie z instrukcją. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej