Naleśniki z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z jabłkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka ze skóry i pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Następnie podgrzej je na patelni do momentu, kiedy się zrumienią. Następnie zdejmij patelnię z ognia i odczekaj, by trochę ostygły.

Krok 3

Przygotuj masę naleśnikową, mieszając jajka z mlekiem i mąką. Następnie wlej ją na patelnię i podsmaż z obu stron. Rada: Jabłka nie powinny być zbyt kwaśne, ani zbyt słodkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet z szynką i warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej