Naleśniki z jabłkami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka ze skóry i pokrój na drobne kawałki.

Krok 2

Następnie podgrzej je na patelni do momentu, kiedy się zrumienią. Następnie zdejmij patelnię z ognia i odczekaj, by trochę ostygły.

Krok 3

Przygotuj masę naleśnikową, mieszając jajka z mlekiem i mąką. Następnie wlej ją na patelnię i podsmaż z obu stron. Rada: Jabłka nie powinny być zbyt kwaśne, ani zbyt słodkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej