Ambrozja – sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ambrozja – sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i gruszkę należy obrać ze skórki, wybrać ze środka gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Z brzoskwinią postępujemy tak samo, czyli obieramy ją ze skórki, pozbywamy się pestki, a miąższ kroimy w kostkę ( nie za drobno).

Krok 2

To samo robimy z miąższem arbuza i dyni, kroimy w kostkę tej samej wielkości co brzoskwinie.

Krok 3

Składniki przekładamy do salaterki. Owoce mieszamy z jogurtem naturalnym.

Krok 4

Według uznania można jeszcze na koniec całość posypać cukrem pudrem lub odrobiną kakao by nadać wygląd. Dobrze komponować się będzie także szczypta cynamonu, która też nada naszemu przysmakowi nieco innego posmaku.

Krok 5

Najlepiej przechowywać sałatkę w lodówce i podawać bardzo mocno schłodzoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Flaki wołowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej