Ambrozja – sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i gruszkę należy obrać ze skórki, wybrać ze środka gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Z brzoskwinią postępujemy tak samo, czyli obieramy ją ze skórki, pozbywamy się pestki, a miąższ kroimy w kostkę ( nie za drobno).

Krok 2

To samo robimy z miąższem arbuza i dyni, kroimy w kostkę tej samej wielkości co brzoskwinie.

Krok 3

Składniki przekładamy do salaterki. Owoce mieszamy z jogurtem naturalnym.

Krok 4

Według uznania można jeszcze na koniec całość posypać cukrem pudrem lub odrobiną kakao by nadać wygląd. Dobrze komponować się będzie także szczypta cynamonu, która też nada naszemu przysmakowi nieco innego posmaku.

Krok 5

Najlepiej przechowywać sałatkę w lodówce i podawać bardzo mocno schłodzoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Truskawkowy kopiec kreta
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej