Ambrozja – sałatka

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

1 sztuka

5 łyżek

0

1 sztuka

1 sztuka

15 dekagramów

15 dekagramów

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i gruszkę należy obrać ze skórki, wybrać ze środka gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Z brzoskwinią postępujemy tak samo, czyli obieramy ją ze skórki, pozbywamy się pestki, a miąższ kroimy w kostkę ( nie za drobno).

Krok 2

To samo robimy z miąższem arbuza i dyni, kroimy w kostkę tej samej wielkości co brzoskwinie.

Krok 3

Składniki przekładamy do salaterki. Owoce mieszamy z jogurtem naturalnym.

Krok 4

Według uznania można jeszcze na koniec całość posypać cukrem pudrem lub odrobiną kakao by nadać wygląd. Dobrze komponować się będzie także szczypta cynamonu, która też nada naszemu przysmakowi nieco innego posmaku.

Krok 5

Najlepiej przechowywać sałatkę w lodówce i podawać bardzo mocno schłodzoną.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej