Ambrozja – sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ambrozja – sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

null

null

null

1 sztuka

15 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłko i gruszkę należy obrać ze skórki, wybrać ze środka gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Z brzoskwinią postępujemy tak samo, czyli obieramy ją ze skórki, pozbywamy się pestki, a miąższ kroimy w kostkę ( nie za drobno).

Krok 2

To samo robimy z miąższem arbuza i dyni, kroimy w kostkę tej samej wielkości co brzoskwinie.

Krok 3

Składniki przekładamy do salaterki. Owoce mieszamy z jogurtem naturalnym.

Krok 4

Według uznania można jeszcze na koniec całość posypać cukrem pudrem lub odrobiną kakao by nadać wygląd. Dobrze komponować się będzie także szczypta cynamonu, która też nada naszemu przysmakowi nieco innego posmaku.

Krok 5

Najlepiej przechowywać sałatkę w lodówce i podawać bardzo mocno schłodzoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ambrozja – sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej