
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 szklanka
2 sztuki
170 gramów
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę Rosołu z kury Knorr rozpuść w gorącej wodzie, gdy się zagotuje wrzuć ryż i gotuj ok. 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj pomidory suszone. Tofu pokrój w kostkę i zamarynuj w mieszance sosu sojowego i oleju sezamowego-ok. 15 minut. Po tym czasie zrumień na suchej teflonowej patelni.
Krok 2
Cebulę obierz i drobno posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj startą na tarce o duchych oczkach cukinię. Gdy cukinia zmięknie dodaj ugotowaną soczewicę i odceodzny, ugotowany ryż. Krótko przesmaż i przełóż do miseczki. Wymieszaj z tofu i sałatami. Dopraw do smaku pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej