
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
200 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż na patelni.
Krok 2
Gdy cebula się zeszkli, oprósz ją mąką i zasmaż.
Krok 3
Do zasmażki dodaj szpinak i smaż na średnim ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Krok 4
Ser pokrusz i dodaj wraz ze śmietaną do szpinaku.
Krok 5
Podgrzewaj do czasu, gdy ser się rozpuści, dopraw solą i pieprzem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























