
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
200 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż na patelni.
Krok 2
Gdy cebula się zeszkli, oprósz ją mąką i zasmaż.
Krok 3
Do zasmażki dodaj szpinak i smaż na średnim ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Krok 4
Ser pokrusz i dodaj wraz ze śmietaną do szpinaku.
Krok 5
Podgrzewaj do czasu, gdy ser się rozpuści, dopraw solą i pieprzem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej