Sernik na biszkoptach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sernik na biszkoptach

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

338 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

304 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

1 kilogram

3 łyżki

180 gramów

4 sztuki

100 gramów

frużelina wiśniowa:

450 gramów

2 łyżki

4 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na spód tortownicy, pokrytej papierem do pieczenia, wyłóż biszkopty.

Sernik na biszkoptach - Krok 1

Krok 2

Masło roztop. Ser twarogowy zmiksuj z budyniem waniliowym (proszkiem) i cukrem. Dodaj jajka i roztopione masło – zmiksuj krótko, tylko do połączenia się składników.

Sernik na biszkoptach - Krok 2

Krok 3

Masę twarogową wylej delikatnie na ułożone biszkopty. Włóż sernik do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz 60 minut. Po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw sernik do wystudzenia.

Sernik na biszkoptach - Krok 3

Krok 4

Przygotuj frużelinę. Do garnka dodaj mrożone wiśnie i wodę. Podgrzewaj całość kilka minut - od czasu do czasu mieszając. Gdy wiśnie się całkowicie rozmrożą, dodaj cukier trzcinowy i sok wyciśnięty z cytryny. Doprowadź do zagotowania. Odlej 6 łyżek soku, które puściły wiśnie. Dodaj do niego mąkę ziemniaczaną - wymieszaj i wlej do wiśni. Mieszaj całość do zgęstnienia. Po wystudzeniu udekoruj frużeliną wiśniową sernik.

Sernik na biszkoptach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na biszkoptach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik na biszkoptachSernik na biszkoptach

Delikatny, ciasteczkowy spód sernika na biszkoptach świetnie łączy się z masą serową, która została dopełniona budyniem waniliowym. Dzięki tej recepturze nie będziecie musieli obawiać się o umiejętne wyrobienie biszkoptu – w sam raz dla początkujących.

Dla kogo?

Z różnego rodzaju sposobami na serniki jesteście dobrze zaznajomieni? W takim razie nasz przepis na sernik na biszkoptach wykorzystajcie jako pretekst do wypróbowania domowej frużeliny. Zawsze warto zdobywać kolejne doświadczenia.

Na jaką okazję?

Prosty sernik pieczony na biszkoptach sprawdzi się zwłaszcza w tych momentach, kiedy na przygotowanie bardziej złożonych specjałów nie wystarcza Wam czasu. Idealna opcja, kiedy macie do zorganizowania duże przyjęcie.

Czy wiesz, że?

Do zrobienia frużeliny nadają się także owoce leśne, truskawki, czereśnie i porzeczki.

Dla urozmaicenia:

Frużelina to niezwykle uniwersalny dodatek do słodkich przysmaków. Wykorzystacie ją nie tylko w przepisie na puszysty sernik z biszkoptów, lecz także jako urozmaicenie gofrów, deserów lodowych oraz naleśników.