
Składniki
500 mililitrów
50 mililitrów
4 sztuki
20 gramów
25 gramów
1 kilogram
4 plastry
1 sztuka
8 gramów
2 sztuki
1 szklanka
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.
Krok 2
Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak by nie było grudek dodaj Knorr mini kostki czosnek i dopraw pieprzem do smaku.
Krok 3
Z ciasta uformować 4 okrągłe placki na pizzerinki. Każdy posmarować sosem pomidorowym ułożyć kawałki ananasa, startą pieczarkę, kawałki szynki, papryczkę z marynaty i posypać serem.
Krok 4
Pizzerinki ułożyć na blachę na papierze do pieczenia wstaw na 180 C do nagrzanego piekarnika na 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej