Pizzerinki z szynką i pieczarkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzerniki capri

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

4 plastry

1 sztuka

4 sztuki

1 szklanka

null

1 kilogram

500 mililitrów

25 gramów

20 gramów

50 mililitrów

8 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 min do lodówki skropione wodą, po 10 min wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 min.

Krok 2

Składniki na sos do pizzy połącz ze sobą tak by nie było grudek dodaj Knorr mini kostki czosnek i dopraw pieprzem do smaku.

Krok 3

Z ciasta uformować 4 okrągłe placki na pizzerinki. Każdy posmarować sosem pomidorowym ułożyć kawałki ananasa, startą pieczarkę, kawałki szynki, papryczkę z marynaty i posypać serem.

Krok 4

Pizzerinki ułożyć na blachę na papierze do pieczenia wstaw na 180 C do nagrzanego piekarnika na 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzerniki capri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzerniki capri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzerniki capri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzerniki capri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzerniki capri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzerniki capri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzerniki capri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizzerniki capri - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka Gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej