
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włączyć piekarnik na 180 stopni Celcjusza z termoobiegiem lub 200 stopni bez termoobiegu. W misce wymieszać pierwsze pięć składników (suche),w drugiej wymieszac kolejne cztery (mokre).Mokre składniki mieszamy ,,trzepaczką",a suche łyżką.
Krok 2
Następnie połączyć mokre z suchymi. Do papierowych foremek (tzw.papilotek) nakładać masę do około 2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).
Krok 3
Piec około 17-20minut (sprawdzić po około 15minutach wykałaczką-jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha,to za 2minuty wyłączyć piekarnik).Po upieczeniu muffinki wyłożyć na kratkę,aby szybko i elegancko wystygły. Smacznego!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej