Mufiny czekoladowe. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mufiny czekoladowe.

Autor: Natalia

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włączyć piekarnik na 180 stopni Celcjusza z termoobiegiem lub 200 stopni bez termoobiegu. W misce wymieszać pierwsze pięć składników (suche),w drugiej wymieszac kolejne cztery (mokre).Mokre składniki mieszamy ,,trzepaczką",a suche łyżką.

Krok 2

Następnie połączyć mokre z suchymi. Do papierowych foremek (tzw.papilotek) nakładać masę do około 2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).

Krok 3

Piec około 17-20minut (sprawdzić po około 15minutach wykałaczką-jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha,to za 2minuty wyłączyć piekarnik).Po upieczeniu muffinki wyłożyć na kratkę,aby szybko i elegancko wystygły. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej