
Składniki
1 litr
4 łyżki
8 łyżeczek
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wlej kefir do wyższej szklanki.
Krok 2
Dodaj do kefiru nasiona słonecznika i otręby pszenne i całość wymieszaj (można też wszystko zblendować).
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, magnezu, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej