Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

69 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 łyżki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej kefir do wyższej szklanki.

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - Krok 1

Krok 2

Dodaj do kefiru nasiona słonecznika i otręby pszenne i całość wymieszaj (można też wszystko zblendować).

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - Krok 2
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, magnezu, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej