Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

117 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 łyżki

8 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wlej kefir do wyższej szklanki.

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - Krok 1

Krok 2

Dodaj do kefiru nasiona słonecznika i otręby pszenne i całość wymieszaj (można też wszystko zblendować).

Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - Krok 2
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, magnezu, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kefir z otrębami i ziarnami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej