Przepisy na ciasto na lato
13 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejciasto na lato
Ciasto na lato – jakie powinno być? Łatwe w przygotowaniu, pełne owoców, a na szczególnie silne upały, najlepsze będzie w wersji bez pieczenia. Idealne ciasto na lato powinno również zawierać sezonowe owoce, a także być serwowane z pysznymi lodami. Wśród naszych przepisów wiele jest propozycji, które zadowolą nawet najbardziej wybrednych. Sernik z jagodami na zimno, proste ciasto z rabarbarem, a także kwaskowaty rabarbar i słodkie maliny zapieczone pod kruszonką – to tylko niektóre z nich. Wielbicielom truskawek polecamy przepis na owocową wersję kopca kreta, wypełnionego nie tylko owocami, ale też delikatnym kremem. Delikatne ciasto na lato to również klasyczny biszkopt z truskawkami i galaretką – czasem nic więcej nie trzeba oprócz odrobiny bitej śmietany lub dekoracji z pachnącej świeżej mięty. Połączenie galaretki i owoców, klasyczne w tego typu wypiekach, znajdziesz jednocześnie w migdałowcu z winogronami i torcie z nutellą, w którym smak czekolady przełamują maliny. Pycha – przekonaj się o tym.