Przepisy na ciasto na lato
13 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej
ciasto na lato
Ciasto na lato – jakie powinno być? Łatwe w przygotowaniu, pełne owoców, a na szczególnie silne upały, najlepsze będzie w wersji bez pieczenia. Idealne ciasto na lato powinno również zawierać sezonowe owoce, a także być serwowane z pysznymi lodami. Wśród naszych przepisów wiele jest propozycji, które zadowolą nawet najbardziej wybrednych. Sernik z jagodami na zimno, proste ciasto z rabarbarem, a także kwaskowaty rabarbar i słodkie maliny zapieczone pod kruszonką – to tylko niektóre z nich. Wielbicielom truskawek polecamy przepis na owocową wersję kopca kreta, wypełnionego nie tylko owocami, ale też delikatnym kremem. Delikatne ciasto na lato to również klasyczny biszkopt z truskawkami i galaretką – czasem nic więcej nie trzeba oprócz odrobiny bitej śmietany lub dekoracji z pachnącej świeżej mięty. Połączenie galaretki i owoców, klasyczne w tego typu wypiekach, znajdziesz jednocześnie w migdałowcu z winogronami i torcie z nutellą, w którym smak czekolady przełamują maliny. Pycha – przekonaj się o tym.