
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja utrzeć z cukrem i po kolei dodawać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać.
Krok 2
Połowę ciasta wylać na blachę, na to rozłożyć ćwiartki jabłek, a na jabłka drugą połowę ciasta.
Krok 3
Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w temp. 200 st.
Krok 4
Posypać cukrem pudrem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej