
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja utrzeć z cukrem i po kolei dodawać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać.
Krok 2
Połowę ciasta wylać na blachę, na to rozłożyć ćwiartki jabłek, a na jabłka drugą połowę ciasta.
Krok 3
Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w temp. 200 st.
Krok 4
Posypać cukrem pudrem
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej